ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
Ο λαός με το ΚΚΕ έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια
Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015

Από την συγκέντρωση στο Μπραχάμι
Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μπραχάμι μίλησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας.

Στην ομιλία του ο Τηλ. Δημουλάς σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτές τις εκλογές «η άρχουσα τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές "έχουν δέσει το γάιδαρό τους". Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι, γι' αυτούς θα δουλεύει. Για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης οι μονοπωλιακοί όμιλοι (...)».

Αναφερόμενος στα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ, το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτοί «όλοι μαζί παρουσιάζουν σαν μονόδρομο τις θυσίες του λαού για την καπιταλιστική ανάπτυξη, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, αποθεώνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και παραμυθιάζουν το λαό ότι από αυτή την κατάσταση θα ωφεληθεί και ο ίδιος».

Για το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα, τη ΛΑΕ, ο Τηλ. Δημουλάς τόνισε ότι προβάλλουν ως διέξοδο την καπιταλιστική Ελλάδα, αλλά με εθνικό νόμισμα, προσφέροντας τις ίδιες υπηρεσίες με τους παραπάνω στο σύστημα, αλλά από άλλο δρόμο. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για κόμμα του συστήματος 100%, σαν αυτά που γνώρισε εδώ και πολλά χρόνια η Ευρώπη, και που ευθύνονται για την ενσωμάτωση και την κατάντια του εργατικού κινήματος. «Κρύβει τη στήριξή του στο κεφάλαιο και το ιμπεριαλιστικό σύστημα πίσω από αντιμνημονιακές ρητορείες», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη ΛΑΕ ο Τ. Δημουλάς.

«Ολα τα παραπάνω δείχνουν», πρόσθεσε, «ότι όλοι αυτοί έχουν κόψει για το λαό το κουστούμι. Δεν θα δυσκολευτούν να βρουν τον πιο κατάλληλο να διαχειριστεί την υπόθεση της καπιταλιστικής ανάκαμψης από την κυβερνητική καρέκλα. Αυτό που δεν έχουν εξασφαλισμένο, είναι πώς θα αφοπλίσουν τελείως το λαό και το κίνημα για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Γι' αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται στον εργατόκοσμο, στον εργάτη, στον υπάλληλο, στον φτωχό αυτοαπασχολούμενο, στον άνεργο, στον νέο και τη νέα, στον συνταξιούχο, και λέμε: Δεν θα τους περάσει. Δεν είναι μονόδρομος αυτή η κατάσταση ούτε είναι μοιραίο να εξελιχθεί έτσι όπως τη σχεδιάζουν. Εχετε τη δύναμη να τους χαλάσετε τα σχέδια. Χρειάζεται να ορθώσουμε ανάστημα, να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας, να ακολουθήσετε το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ...».

Στους λόγους για τους οποίους πρέπει ο λαός να δυναμώσει το ΚΚΕ, ο Τηλ. Δημουλάς σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην όποια κυβέρνηση, με την όποια σύνθεση κι αν έχει βγάλει η κάλπη.

«Σε αυτές τις εκλογές», κατέληξε, «κρίνεται το κατά πόσον θα είναι δυνατό το ΚΚΕ, μέσα στη λαϊκή συμμαχία, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στους χώρους της νεολαίας. Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε έναν άνθρωπο που σκέφτεται καλοπροαίρετα, που έχει ερωτήματα, που καταλαβαίνει ότι αυτός ο δρόμος που δοκίμασε και τον απογοήτευσε δεν πρέπει να τον οδηγήσει να κάτσει σπίτι του, ούτε στην αποχή. Να συστρατευτεί μαζί μας. Να απλώσουμε το χέρι σε όλους αυτούς που μπορούν να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, και δεν είναι άλλη από το να ενισχύσουν το ΚΚΕ».