ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με απολυμένους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ

Διεκδικούν επαναπρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αίτημα που στηρίζει το ΚΚΕ

.

Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
Συνάντηση με συμβασιούχους του ΟΑΕΕ που έχουν απολυθεί είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρ. Κατσώτη, υποψήφιο βουλευτή και μέλος της ΚΕ. Οι απολυμένοι συμβασιούχοι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στο πλαίσιο εφαρμογής και σχετικής δικαστικής απόφασης. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τους δήλωσε ότι στήριξε και στηρίζει τον αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2014 απολύθηκαν πάνω από 250 συμβασιούχοι, που δούλευαν με συμβάσεις έργου στον ΟΑΕΕ από το 2006 έως τα τέλη του 2013. Οι απολυμένοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και έχουν κερδίσει θετική πρωτόδικη απόφαση, που διατάσσει την άμεση επιστροφή τους στη δουλειά. Ωστόσο, οι διοικήσεις του ΟΑΕΕ, τόσο επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όσο και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν εφάρμοσαν την απόφαση με διάφορα προσχήματα.

Οι συμβασιούχοι αυτοί, όπως και χιλιάδες άλλοι, έχουν γίνει αντικείμενο εμπαιγμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, επιδιδόμενος σε εμπόριο ελπίδας και ψηφοθηρία, αναγνώριζε στα λόγια το δίκαιο αγώνα τους και υποστήριζε την επαναπρόσληψή τους. Οταν όμως έγινε κυβέρνηση, επικαλέστηκε διάφορα νομικίστικα ζητήματα για να μην υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

Το ΚΚΕ, που από την αρχή στήριξε τον αγώνα των συμβασιούχων, είχε καταθέσει σχετική Επίκαιρη Ερώτηση τον περασμένο Ιούνη, σε μια περίοδο που ήδη οι συμβασιούχοι βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις. Με την Ερώτηση ζητούσε να επαναπροσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μόνιμη, σταθερή εργασιακή σχέση και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.