Να κάνουμε ένα παγωτό; Ενα παγωτό φιστίκι; Αν συμφωνείτε, τότε θα χρειαστούμε: 1 κουτί κρέμα Μόρφατ ή Εκα, ένα κουτί γάλα εβαπορέ άγλυκο, ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, ένα φλιτζάνι του καφέ λικέρ μαρασκίνο, 3/4 φλιτζανιού τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο και 2 έως 3 σταγόνες χρώμα φιστικιού.
Αδειάζουμε την κρέμα και τη χτυπάμε στο μίξερ ή με ένα βαρύ πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και τέλος το μαρασκίνο με τις σταγόνες χρώματος (θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ ή σε ζαχαροπλαστείο). Οταν διπλασιαστεί σε όγκο και γίνει αφράτο το μείγμα, θα ρίξουμε το φιστίκι και θα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Μετά θα το βάλουμε σε μια μικρή σουπιέρα και θα το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες. Επειτα μπορούμε να το βάλουμε στο κάτω μέρος του ψυγείου μέχρι τη στιγμή που θα απολαύσουμε... τους κόπους μας.