«Δρεπάνι» στις συντάξεις από 1.000 ευρώ μικτά και πάνω
Κυριακή 11 Οχτώβρη 2015

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων ενάντια στις περικοπές
Η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Εργασίας, εξήγγειλε ουσιαστικά και νέες περικοπές στις ήδη εξαθλιωμένες συντάξεις που αποδίδονται, τη δεύτερη μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες.

Βέβαια, οι νέες μειώσεις είχαν προαναγγελθεί πριν από λίγες βδομάδες με δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου σε ραδιοφωνικό σταθμό, όταν έλεγε ότι θα «πέσει ψαλίδι» στις υψηλές συντάξεις, τις οποίες τότε καθόρισε στα ποσά άνω των 1.500 ευρώ. Ομως, τώρα, το μαχαίρι των περικοπών φαίνεται να μπαίνει ακόμα βαθύτερα, καθώς θα περιλαμβάνει τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα ακόμα μικρότερο, δηλαδή τουλάχιστον 1.000 ευρώ μεικτά και άνω.

Στις δηλώσεις του, ο Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι θα ληφθεί «κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ» (!) Αυτό σημαίνει ότι το εύρος των νέων μειώσεων στις συντάξεις θα «πιάσει» πολύ μεγαλύτερο αριθμό συνταξιούχων - ακόμα και κάτω από τα 1.000 ευρώ - απ' ό,τι αρχικά άφηνε να εννοηθεί η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση και αν πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που λέει ο υπουργός, το χαράτσι θα αφορά τουλάχιστον 3 στους 10 σημερινούς συνταξιούχους.