ΜΠΑΣΚΕΤ
«Εφυγε» ο Μάκης Δενδρινός
Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2015

Eurokinissi

Ο Μάκης Δενδρινός
Σε ηλικία 65 ετών «έφυγε» χτες από τη ζωή ο Μάκης Δενδρινός, μια από τις σπουδαιότερες μορφές στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Ο εκλιπών είχε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου τον περασμένο Ιούνη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επιπλοκές στην υγεία του όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι χτες που άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Μάκης Δενδρινός ως παίκτης συνέδεσε το όνομά του με τον Πανιώνιο. Ηταν μέλος της ομάδας της Νέας Σμύρνης από το 1968 έως το 1981, με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1977 και τις αντίστοιχες στο Κύπελλο Κόρατς από το 1975 ως το 1979.

Ως προπονητής εργάστηκε στην εθνική ανδρών και σε συλλόγους. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 1994, στο Εurobasket 1995 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1996 στην Ατλάντα, που ήταν και η πρώτη συμμετοχή της ομάδας. Στη θητεία του στους συλλόγους ξεχωρίζει η δημιουργία της σπουδαίας ομάδας του Πανιωνίου που την είχε κάνει 3η δύναμη, πίσω από τα μεγαθήρια της εποχής Αρη και ΠΑΟΚ, ενώ είχε δουλέψει ακόμα και σε Παγκράτι, Δάφνη.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11.30, στο νεκροταφείο Βύρωνα, ενώ ανακοινώσεις για το θάνατο του Μάκη εξέδωσαν η Ομοσπονδία μπάσκετ, ο Σύνδεσμος Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), ο ΕΣΑΚΕ, που γνωστοποίησε και το κράτημα ενός λεπτού σιγής στα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής στην Α1, αρκετές ομάδες, ανάμεσά τους και οι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και άλλοι φορείς.