Μαζική προπαγάνδιση της απεργιακής κινητοποίησης

Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές οργανώνουν πικετοφορίες, εξορμήσεις και μαζικές συσκέψεις

Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2015

Από τη συνέλευση που οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας
Πυκνώνει η δραστηριότητα των συνδικάτων και άλλων φορέων του κινήματος για την προπαγάνδιση της αυριανής απεργίας και ταυτόχρονα η προσπάθεια να δημιουργηθεί απεργιακό κλίμα και να ενθαρρυνθούν περισσότεροι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Χτες το πρωί, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά οργάνωσε πικετοφορία στην αγορά του Πειραιά και τους γύρω δρόμους. Οι απόμαχοι της δουλειάς, που στα νιάτα τους έδωσαν μάχες για την Κοινωνική Ασφάλιση, κάλεσαν τους νέους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.30 το πρωί.

Πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις για την προπαγάνδιση της απεργίας έγιναν επίσης χτες στου Δήμο της Αθήνας και στην Αγία Βαρβάρα, από Λαϊκές Επιτροπές. Οπως και σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου, σήμερα, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων διοργανώνει εκδήλωση - ανοιχτή συνέλευση στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων.

Στην Κρήτη, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ ανάρτησε χτες το πρωί στο κτίριο του ΙΚΑ Εσταυρωμένου ένα γιγαντοπανό, με το σύνθημα «Ξεσηκωθείτε! Κυβέρνηση - πλουτοκρατία - ΕΕ διαλύουν Κοινωνική Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια - εργασιακά δικαιώματα». Ενα μεγάλο πανό για την απεργία ανάρτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην Καβάλα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας και μοίρασαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους.

Από την πικετοφορία των συνταξιούχων στον Πειραιά
Τέλος, ιδιαίτερα μαζική ήταν η συνέλευση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας, όπου συζητήθηκαν μέτρα για την καλύτερη προπαγάνδιση της απεργίας στις συνοικίες και το πρόγραμμα δράσης μετά από αυτή. Η Λαϊκή Επιτροπή θα συμμετάσχει στην απεργία με το δικό της πανό και μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζει να απευθύνει απεργιακό κάλεσμα στο λαό της περιοχής.

Επίσης, χτες, Τρίτη, έγινε παρέμβαση στον ΟΑΕΕ στο Ηράκλειο Αττικής, ενάντια στους πλειστηριασμούς που απειλούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρέη στο Ταμείο τους. Στις 23 Νοέμβρη, στις 8.30 π.μ. η Λαϊκή Επιτροπή οργανώνει, μαζί με το ΠΑΜΕ Υγείας, κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Στις 25 Νοέμβρη προγραμματίζει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το Ασφαλιστικό ενώ κοντά στα Χριστούγεννα θα οργανώσει γιορτή - εκδήλωση αλληλεγγύης για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Τέλος, συνεχίζει να συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα γραφεία της (Νισύρου 50).