«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να διασφαλιστεί η συνέχιση για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Σάββατο 14 Νοέμβρη 2015

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
Τη διασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Λάρισας, με σταθερή και επαρκή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάει από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Λαρισαίων.

Το σημερινό πρόγραμμα, στο οποίο εργάζονται 100 εργαζόμενοι κι εξυπηρετούνται πάνω από 2.000 συνταξιούχοι και ΑμΕΑ, λήγει σε 2 μήνες (30/12/2015) και η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά εν ισχύι το άρθρο 64 του ν. 4277/14 που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα σε αορίστου χρόνου, με συνέπεια να οδηγούνται στην απόλυση τους επόμενους μήνες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι, να προσληφθεί επιπλέον όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθεί πανελλαδικά πλήρως ως υπηρεσία, ενταγμένη στους Δήμους, να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κ.λπ. κατάστασή τους.

Σε ό,τι αφορά στη Δημοτική Αρχή, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» την καλεί «να φέρει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αφήσει τα μεγάλα λόγια για ''κοινωνικό έργο'' και να πάρει θέση, διεκδικώντας από την κυβέρνηση τη συνέχιση του προγράμματος για να μην παραδοθεί σε διάφορα ''αρπακτικά'' και ΜΚΟ που θα οδηγήσει χιλιάδες συνδημότες μας εκτός προγράμματος και τους εργαζόμενους στην ανεργία».