ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση για να ξεκινήσει η λειτουργία των ΙΕΚ
Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015

Από τη συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια ΙΕΚ του νομού οργάνωσε, χτες, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στη συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια, οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ επεσήμαναν ότι είναι απαράδεκτο να παραμένουν κλειστά τα δημόσια ΙΕΚ, ενώ θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους από την 1η του περασμένου Οκτώβρη, και να μην έχουν πληρωθεί ακόμα εκπαιδευτικοί που δίδαξαν την περσινή περίοδο. Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι οι σπουδαστές καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για φωτοτυπίες, βιβλία, αναλώσιμα υλικά, καθώς και για την μετακίνησή τους με τη συγκοινωνία, σε μια περίοδο που, λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ κατέθεσαν υπόμνημα, το οποίο ζήτησαν να κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας, όπου αναφέρονται οι διεκδικήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος για τα ΙΕΚ, που είναι: Αμεση έναρξη της λειτουργίας. Αμεση χρηματοδότηση για όλες τις σχολές από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύγχρονα εργαστήρια, υποδομές, βιβλία. Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των σπουδαστών για αναλώσιμα και υλικά. Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δωρεάν στέγαση για όσους βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους. Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους όσοι εκπαιδευτικοί δούλεψαν πέρσι και παραμένουν απλήρωτοι και αντίστοιχα να ασφαλίζονται για το χρόνο της εργασίας τους κάτι που σήμερα δεν γίνεται.

Η διευθύντρια δήλωσε ότι από μεθαύριο Δευτέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία των δημοσίων ΙΕΚ, χωρίς, όμως, να εξηγήσει πώς μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να υπάρξει η χρηματοδότηση που απαιτείται και χωρίς να έχουν καλυφθεί τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε τεχνολογικό και άλλο εξοπλισμό.