ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Αύριο η σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας
Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015

Αγρότες της Καρδίτσας κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο του Δέλτα
Αμεση ήταν η απάντηση των αγροτών της Θεσσαλίας στην αρνητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους, ενώ αύριο το μεσημέρι στις 12 μ. είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στο δημαρχείο του Παλαμά Καρδίτσας, όπου θα παρθούν αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση και περιφερειακό συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Σε ενίσχυση του μεγάλου μπλόκου στο Δέλτα με νέα τρακτέρ προχώρησαν οι αγρότες της Καρδίτσας. Τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών επιβεβαιώνει και το μπλόκο των Φαρσάλων, στην είσοδο της πόλης. Στον Τύρναβο, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, με δεκάδες τρακτέρ. Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Στ. Τσικριτζής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, τονίζοντας ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρόκειται να πτοηθούν και να υποχωρήσουν, αλλά θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την πάλη τους. Μετά τη συγκέντρωση, οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της τράπεζας Πειραιώς. Τρακτέρ έχουν βγει επίσης στην είσοδο της πόλης της Αγιάς, στο Μεγαλοχώρι και στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, ενώ ετοιμάζονται να βγουν κι άλλα τις επόμενες μέρες.

Μαζική κινητοποίηση, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, έξω από την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ), στην Ορεστιάδα, έκαναν χτες το πρωί και οι αγρότες της περιοχής του Εβρου. Η οργή και η αγανάκτηση ξεχείλισαν, όχι μόνο για τη φοροληστεία και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για τον κίνδυνο να κληθούν να επιστρέψουν τις ενισχύσεις από το 2009. Ο Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», που οργάνωσε την κινητοποίηση, κάλεσε τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.