ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2016
Θετικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ
Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015

...και για την ΤΟ Λάρισας
Με πείσμα και αποφασιστικότητα ρίχτηκαν στη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για το Δεκέμβρη και το Γενάρη, οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας. Στο πρώτο «κλείσιμο», στις αρχές της βδομάδας, το πανελλαδικό πλάνο καλύφθηκε σε ποσοστό 24,56%.

Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία τους από αντίστοιχες μάχες στο παρελθόν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ οργάνωσαν εγκαίρως τη δουλειά με το κουπόνι ώστε η δυναμική εκκίνηση να σηματοδοτήσει συνολικά την πορεία και την έκβαση της Οικονομικής Εξόρμησης. Ο σχεδιασμός ώστε να απευθύνονται στους ανθρώπους του μόχθου με το κουπόνι για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και την κλιμάκωση του ανοίγματος, η προσφορά των ίδιων των κομματικών μελών, η άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις είναι στοιχεία κοινά στη δουλειά των Κομματικών Οργανώσεων, όπως επιβεβαιώνουν και τα παραδείγματα της Οργάνωσης Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής και της ΤΕ Λάρισας.

Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο κλείσιμο, στην πρώτη θέση μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος βρέθηκε η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με ποσοστό κάλυψης του πλάνου της 30,12%, στη δεύτερη η ΚΟ Πελοποννήσου με 30,03% και στην τρίτη η ΚΟ Στερεάς - Εύβοιας με 28,14%. Ακολουθούν κατά σειρά οι Κομματικές Οργανώσεις: Εξωτερικού με 25,50%, Αττικής με 25,03%, Κεντρικής Μακεδονίας με 24,18%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 22,15%, Θεσσαλίας με 21,08%, Ηπείρου με 19,01%, Δυτικής Μακεδονίας με 18,62%, Κρήτης με 17,54%, Αιγαίου με 16,08%.

Μαχητικά ξεκίνησε η Οργάνωση Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής

Πρώτη μέρα κλεισίματος για την ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής
Με αισιοδοξία και μαχητικότητα ξεκίνησε την Οικονομική Εξόρμηση η Οργάνωση Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με το πρώτο κλείσιμο να φτάνει στο 28,35% του πλάνου της.

Από νωρίς το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας είχε στηθεί ένα μικρό γλέντι με κρασί και μεζέδες, που είχαν ετοιμαστεί από τους συντρόφους για το πρώτο «πανηγυρικό κλείσιμο». Τα κομματικά μέλη έρχονταν και έδιναν τα λεφτά που μάζεψαν από το άνοιγμα που έκαναν, από το πρωί στους χώρους δουλειάς, όπου δεκάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κομμουνιστών μέσα στα μονοπώλια του κλάδου να ενισχύσουν το κόμμα της εργατικής τάξης. Πολλά μέλη του Κόμματος έδιναν και την προσωπική τους προσφορά, τα κόκκινα μεροκάματα, αφού ήταν και η μέρα πληρωμής για τους περισσότερους εργαζόμενους. Στις 9 μ.μ., ανακοινώθηκαν οι πρώτες 3 ΚΟΒ στην άμιλλα, με πρώτη την Οργάνωση των «Τηλεπικοινωνιών 2» με ποσοστό κάλυψης 47,6%, δεύτερη την ΚΟΒ «Τηλεπικοινωνιών 1» με 37,73%, και τρίτη την «ΟΤΕ 1» με 30,05%.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου είχε προηγηθεί μια σημαντική προετοιμασία, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την ουσιαστική συζήτηση στις ΚΟΒ, με τα μέλη του Κόμματος να βάζουν τους προσωπικούς τους στόχους οργανώνοντας το πλατύ άνοιγμα στον περίγυρο και τις εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Ακόμα συνέβαλε η άμιλλα που μπήκε μεταξύ των ΚΟΒ για να ανεβεί ο ενθουσιασμός στην οργάνωση, αλλά και η μαχητικότητα για να υπερκαλυφθούν τα πλάνα.

Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος σε συνεστίαση, την Κυριακή 13/12, στο δημοτικό αναψυκτήριο Ηλιούπολης.

Λάρισα: Δυναμική εκκίνηση με κάλυψη 28,26% του πλάνου της

Δυναμικά και πετυχημένα ξεκίνησε την Οικονομική Εξόρμηση η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ, πιάνοντας το 28,26 του πλάνου της.

Από νωρίς το απόγευμα στα γραφεία της ΤΟ είχε στηθεί ένα μικρό γλεντάκι με μεζέδες, κρασί και τσίπουρο που είχαν ετοιμάσει, εθελοντικά, σύντροφοι από τις ΚΟΒ. Τα κομματικά μέλη έρχονταν και παρέδιδαν τα λεφτά που μάζεψαν, καθώς και την προσωπική τους προσφορά - κόκκινα μεροκάματα στα οποία ανταποκρίθηκαν δεκάδες σύντροφοι.

Με το «κλείσιμο», στις 9 το βράδυ, ανακοινώθηκαν οι πρώτες σε ποσοστά κάλυψης του πλάνου 3 ΚΟΒ που ήταν, κατά σειρά, των ΕΒΕ (ποσοστό 44,83%) των Εκπαιδευτικών (44,04%), της Ενδυσης (42%).

Για την επίτευξη αυτού του στόχου είχε προηγηθεί προετοιμασία που περιλάμβανε:

-- Ουσιαστική συζήτηση στις ΚΟΒ με καταμερισμό πλάνων σε όλους τους συντρόφους αλλά και σε οπαδούς.

-- Πλατύ άνοιγμα στον περίγυρο των ΚΟΒ.

-- Εξορμήσεις σε γειτονιές, μαγαζιά, χώρους δουλειάς.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η άμιλλα που μπήκε μεταξύ των ΚΟΒ και η οποία είχε ως «βραβεία»: Η πρώτη ΚΟΒ τη σημαία της ΚΟ Λάρισας. Οι 2 πρώτοι σύντροφοι ή οπαδοί μια ετήσια συνδρομή ΚΟΜΕΠ και οι επόμενοι 2 βιβλία για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Το επόμενο διάστημα όλες οι ΚΟΒ ετοιμάζουν μικρά γλέντια, ενώ διακινείται μαζικά το ημερολόγιο - έκδοση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, που περιλαμβάνει ιστορικά γεγονότα - μάχες και αγώνες που δόθηκαν στην περιοχή.

Οπως δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Λάρισας του Κόμματος, «συνεχίσουμε το ίδιο απαιτητικά, μαχητικά, με ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα, με στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου μας. Με αυταπάρνηση και πείσμα, θα τα καταφέρουμε».