ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Διεθνής Διάσκεψη Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό
Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015

Από τη Διάσκεψη στη Ραμάλα
Στις 6 - 7 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα της Παλαιστίνης Διεθνής Διάσκεψη Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσαν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και η Γενική Ενωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Ιταλία και Τουρκία, που συναντήθηκαν με τους Παλαιστίνιους συνδικαλιστές και τους εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη του διεθνούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην πάλη τους.

Ο ΓΓ της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος, υπογράμμισε στην ομιλία του την ενεργή αλληλεγγύη της οργάνωσης στην Παλαιστινιακή υπόθεση, που είναι όπως είπε «αλληλεγγύη όχι στα λόγια, αλλά στη δράση, που στηρίζεται στον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και τις αρχές της ΠΣΟ».

Οι αντιπροσωπείες συμμετείχαν και στην κηδεία του 27χρονου Παλαιστινίου Αμπντέλ Ραχμάν Μπαργκούτι, που σκοτώθηκε την προηγούμενη μέρα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Επίσης, έγινε επίσκεψη στο μνημείο προς τιμήν του Γιασέρ Αραφάτ, ενώ έγινε και μαζική εκδήλωση από την Ενωση Παλαιστινίων Εργατών για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση της ΠΣΟ, που γιορτάζονται φέτος.