Αλληλεγγύη εκπαιδευτικών σε πρόσφυγες και μετανάστες

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, στις 18 Δεκέμβρη

Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχουν πάρει από την αρχή της χρονιάς μια σειρά από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες, με αφίσες που καλούν κάθε σχολείο να γίνει εστία αλληλεγγύης, με συλλογή ειδών βοήθειας, κάλεσμα διακήρυξης προς ευρωπαϊκά και ελληνικά σωματεία, υποβολή σχετικού ψηφίσματος στην ΟΛΜΕ που υιοθετήθηκε από την Ομοσπονδία κ.ά.

Τώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη στις 18 Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταθέτουν ψήφισμα σε ΕΛΜΕ και Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για νέες πρωτοβουλίες:

«Τα σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε όλους τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν τη 18η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, ώστε σε κάθε σχολείο και σχολική τάξη να πραγματοποιηθούν πολύμορφες δραστηριότητες έκφρασης αλληλεγγύης και στήριξης των μεταναστών και των προσφύγων. Να αναδείξουν το ρόλο του πολέμου και τις επιπτώσεις στους λαούς! Να πραγματοποιήσουν συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κείμενα, προβολές ταινιών, ζωγραφιές κ.τ.λ.

Απαιτούμε από το υπουργείο Παιδείας να παραχωρήσει διδακτικές ώρες την Παρασκευή 18/12 ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να οργανώσουν τις παραπάνω πρωτοβουλίες.

Απλώνουμε χέρι αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες! Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν την Προσφυγιά και τη Μετανάστευση!», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα και ήδη σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, η ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών "Σεφέρης", ενώ αναμένονται σήμερα και αύριο περισσότερες σχετικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες».