ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ»
Επιταχύνεται η αντιλαϊκή πολιτική με «φιλολαϊκό αμπαλάζ»
Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015

Από την κινητοποίηση που έκαναν χτες στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα»
Ενα ακόμα πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση παρεμβαίνει σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, η διάρθρωση της Τοπικής Διοίκησης, το Προσφυγικό και άλλα, κατατέθηκε στη Βουλή το πρωί της Τρίτης. Το νομοσχέδιο περιέχει, ακόμα, διατάξεις που η κυβέρνηση εντάσσει στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», με το οποίο επιδιώκει τάχα την ανακούφιση του λαού από τα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται με τα μνημόνια.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μέτρα ράβε από τη μια και ξήλωνε από την άλλη, μπαλώματα και ασπιρίνες, πολλά απ' τα οποία αποτελούν επανάληψη παλιότερων μέτρων για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

Με προφανή στόχο να κρύψει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συνολικής της πολιτικής και την ανάσχεση αγωνιστικών διαθέσεων, η κυβέρνηση ενσωματώνει αποσπασματικά και ορισμένα από τα αιτήματα που προέβαλε κατά καιρούς το κίνημα. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα μια πρώτη εικόνα των βασικών μέτρων που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο, με τον τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Αναθεώρηση του «Καλλικράτη»
Οι ΜΚΟ «αφεντικά» στα Κέντρα Προσφύγων
Διαχείριση της ακραίας φτώχειας
«Πυροτεχνήματα» στην Υγεία
«Αντισταθμιστική» Εκπαίδευση