Οι «Βρικόλακες» ταξιδεύουν
Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, η παράσταση «Βρικόλακες» του Ιψεν σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή συνεχίζει τη διαδρομή της στη Θεσσαλονίκη, στο «Θέατρο Τ», από 19 Δεκέμβρη. Μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με το Θέατρο «Τ». Απόδοση - σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή. Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ. Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου. Ηχητικός σχεδιασμός: Οδυσσέας Γκάλλιος. Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Αντονυ.

Διανομή: Κυρία Αλβινγκ: Ελένη Δημοπούλου, Πάστορας Μάντερς: Δημήτρης Ναζίρης, Οσβαλντ: Δημήτρης Φουρλής, Ρεγγίνε: Σοφία Αντωνίου, Εγκστραντ: Γιώργος Φράγκογλου.

Στους «Βρικόλακες» (1881), που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους συντηρητικούς κύκλους, όταν πρωτοπαίχτηκε, παρακολουθούμε τον αγώνα μιας γυναίκας να αποτινάξει τα δεσμά που της επιβάλλουν η κοινωνία, η εκκλησία και η οικογένεια, αλλά και το κόστος που καλείται να πληρώσει γι' αυτή της την «επανάσταση». Η δίψα για την κατάκτηση της ελευθερίας στέκεται απέναντι στην υποκρισία, στην άρνηση και τις κοινωνικές συμβάσεις. Η διεισδυτική ματιά του Ιψεν δεν αφήνει τίποτα όρθιο σε ένα αγέραστο κείμενο υψηλής δραματικής έντασης και αξεπέραστης ψυχογραφικής αλήθειας.