ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Εχε το νου σου στο παιδί... »

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα δυνάμεις του ΜΑΣ συγκεντρώνονται στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και χαρίζουν παιχνίδια στα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων

Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015

«Χιλιάδες παιδιά και φέτος δεν έχουν στο μυαλό τους χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά ριπές, βόμβες και καταστροφές! Χιλιάδες παιδιά χάνονται καθημερινά στις θάλασσές μας και μαζί τους χάνεται η ελπίδα για τον καθένα μας! Για αυτά τα χιλιάδες παιδιά υπάρχουν χιλιάδες νέοι που δεν το ανέχονται! Οπλο μας έχουμε την αλληλεγγύη που τσακίζει τις ριπές και τις βόμβες των ιμπεριαλιστών!»

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι δυνάμεις του ΜΑΣ πήραν στα μέσα του Δεκέμβρη την πρωτοβουλία να συλλέξουν αυτές τις μέρες παιδικά παιχνίδια, ρούχα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης και να τα παραδώσουν στα παιδιά των προσφύγων.

«Αυτή η κίνηση», σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε σχετική ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε λίγη χαρά στις δύσκολες μέρες αυτών των ανθρώπων, Δε σταματάμε εδώ όμως! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές! Διεκδικούμε ανθρώπινους όρους διαμονής των μεταναστών και των οικογενειών τους και τασσόμαστε ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ!

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Παραμονή Χριστουγέννων στις 6 μ.μ. όλοι στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, χαρίζοντας με κάθε δώρο και ένα χαμόγελο στα παιδιά των μεταναστών. "...γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα"».

Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μίλησε στον «Ρ» ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ: «Η ιδέα μάς ήρθε από την εικόνα που αντικρίζει καθημερινά κάποιος αν περπατήσει στη Βικτώρια, στο Πεδίον του Αρεως, βλέποντας χιλιάδες βασανισμένες ψυχές, μικρά παιδιά που κατάφεραν και γλίτωσαν από το εγκληματικό χέρι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γνωρίζουμε ότι έχουμε κοινό εχθρό. Εκείνους που τους μακελεύουν κυριολεκτικά, με όπλα και βόμβες. Εμάς οι καπιταλιστές μάς "πολεμούν" με μνημόνια, κλείνοντας σχολές, αρπάζοντας το βιβλίο μέσα από τα χέρια μας. Εχουμε χρέος κι ευθύνη σαν νέοι άνθρωποι, μεταξύ όλων των άλλων, να χαρίσουμε ένα χαμόγελο σε αυτά τα παιδιά. Δε σταματάμε όμως εδώ. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές. Η πρωτοβουλία είχε μεγάλη ανταπόκριση πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους φοιτητές. Είναι πολλά τα παραδείγματα από διάφορες σχολές που φοιτητές ευαισθητοποιήθηκαν φέρνοντας σακούλες με παιχνίδια, ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες. Κι αυτό είναι ελπιδοφόρο».