ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η κινητοποίηση για τους ανέργους

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας

Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2015

Από τη συμμετοχή του Συνδικάτου σε παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας καλεί σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Καλεί τους μεταλλεργάτες να συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια στο υπουργείο, διεκδικώντας τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε όλους τους ανέργους.

Παράλληλα, το Συνδικάτο διεκδικεί μια σειρά αιτήματα για την ανακούφιση των ανέργων, όπως: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους μεταλλεργάτες. Απαγόρευση διακοπών ρεύματος σε οικογένειες με ανέργους. Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για όλους 50%. Διαγραφή τόκων και πάγωμα όλων των μορφών δανείων στους ανέργους. Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος χρόνος.

Σχετικά με την κινητοποίηση και τους στόχους της, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου, σημειώνει μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» τα εξής: «Χιλιάδες μεταλλεργάτες σε μια σειρά χώρους δουλειάς είναι απλήρωτοι για μήνες, αρκετοί από αυτούς δεν πληρώθηκαν το Δεκέμβρη ούτε το μισθό τους, ούτε και το Δώρο Χριστουγέννων. Ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που παραμένουν άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, που τα μεροκάματά τους όλη τη χρονιά μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. Για όλους αυτούς και τις οικογένειές τους δεν υπάρχουν γιορτές. Το σπίτι τους παραμένει και αυτές τις μέρες το ίδιο παγωμένο, στο τραπέζι τους με το ζόρι υπάρχουν ακόμα και τα βασικά.

Το Συνδικάτο πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει αυτήν την κινητοποίηση, διεκδικώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλους τους ανέργους, αλλά και μια σειρά αιτήματα που αφορούν συνολικά την ανακούφιση των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αποτελεί συνέχεια των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Δίνουμε συνέχεια στις διεκδικήσεις μας και προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες κινητοποιήσεις, καθώς με τη νέα χρονιά οι μεταλλεργάτες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, θα βρεθούν μπροστά στη νέα επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση».