ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Κρύβονται ... παγίδες για τα φαβορί
Σάββατο 9 Γενάρη 2016

Eurokinissi

ΑΕΚ και Ξάνθη κοντράρονται σήμερα στο ΟΑΚΑ, σε ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής στη Super League
Χωρίς το λεγόμενο παιχνίδι ντέρμπι στο πρόγραμμα, αλλά με αναμετρήσεις που δε στερούνται ενδιαφέροντος και κρύβουν πολλές παγίδες για τα φαβορί διεξάγεται η 17η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αγωνίζεται στην έδρα του με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στοχεύοντας στη διεύρυνση του απόλυτου σερί νικών του απέναντι στους «πράσινους», που προέρχονται από εντός έδρας ήττα απ' την ΑΕΚ για το Κύπελλο.

Στο ΟΑΚΑ, η δεύτερη της βαθμολογίας Ενωση, με ανεβασμένη ψυχολογία απ' τη νίκη στη Λιβαδειά θα υποδεχτεί την Ξάνθη, θέλοντας το τρίποντο που θα τη διατηρήσει μόνη στο δεύτερο σκαλοπάτι. Απ' την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που κάνουν στην Αθήνα «ποδαρικό» για το 2016 - αφού ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκε λόγω χιονιού την περασμένη Κυριακή - ψάχνουν το καλό ξεκίνημα στην προσπάθεια να καλύψουν το χαμένος έδαφος του πρώτου γύρου.

Δοκιμασία στη Μυτιλήνη περιμένει τον Παναθηναϊκό, που μετά την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον ΠΑΣ την περασμένη Πέμπτη για το Κύπελλο, επιδιώκει να κάνει κάτι αντίστοιχο και κόντρα στην Καλλονή για το πρωτάθλημα. Απ' τους «πράσινους» θα λείψει ο Σάντσεθ, που υπεβλήθη σε εγχείρηση στο βραχίωνα μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Κυπέλλου.

Ωστόσο, οι ουραγοί της βαθμολογίας γηπεδούχοι είναι ανεβασμένοι ψυχολογικά μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και στοχεύουν στο να έχουν ανάλογη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ, φιλοξενώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, επιδιώκει τη νίκη, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για ψυχολογικούς, προκειμένου ν' αλλάξει το βαρύ κλίμα στην ομάδα απ' την ήττα στο Κύπελλο και να αποφύγει περαιτέρω μπελάδες. Αν και η διοίκηση της ομάδας εξέφρασε τη στήριξή της προς το πρόσωπο του τεχνικού Ιγκορ Τούντορ, εντούτοις σε περίπτωση νέου στραβοπατήματος κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις. Απ' την άλλη, οι Γιαννιώτες μπορεί να ηττήθηκαν στο Κύπελλο απ' τον Παναθηναϊκό, στο πρωτάθλημα όμως δείχνουν να βρίσκουν τα πατήματά τους και ήδη φιγουράρουν στην 8η θέση της βαθμολογίας, στοχεύοντας σ' ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, που θα τους ανεβάσει ψηλότερα.

Δοκιμασία στο Αγρίνιο περιμένει τον 5ο της βαθμολογίας, Αστέρα Τρίπολης, που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό, ο οποίος καίγεται για τους βαθμούς προκειμένου να ξεκολλήσει απ' την ουρά.

Αμφίρροπο θεωρείται το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, όπου θα κοντραριστούν Πανιώνιος και Ηρακλής, οι οποίοι προέρχονται από εκτός έδρας νίκες στο Κύπελλο επί Εργοτέλη και Βέροιας αντίστοιχα.