Στη Χαλκιδική το συνέδριο της FIDE

Διεθνή καλοκαιρινά τουρνουά. Οι πρώτοι αξιολογημένοι (σε ΕΛΟ) στον κόσμο και στην Ελλάδα

Κυριακή 15 Ιούλη 2001

Η φωτογραφία μας από παλιότερο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη
Κιρσάν Ιλουμτζίνοβ προς Κασπάροβ, Κάρποβ και Κράμνικ: «Ελάτε στην Ελλάδα να συζητήσουμε..!». Ο πρόεδρος της FIDE και πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας της Καλμουχίας, σήκωσε το γάντι που έριξαν οι προαναφερόμενοι κορυφαίοι σκακιστές και πέρασε στην αντεπίθεση προτείνοντάς τους διάλογο. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου, ο συχνά κρινόμενος και κατακρινόμενος πρόεδρος της FIDE, μεταξύ άλλων είπε: «Η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδίας, είναι ένας μεγάλος οργανισμός και δεν μπορεί να ακολουθεί από πίσω κανέναν κορυφαίο σκακιστή. Ο διάλογος είναι επιθυμητός και διεξάγεται στα επίσημα όργανά της. Φέτος το συνέδριο της FIDE διοργανώνεται στην Ελλάδα και θα συζητήσουμε για όλα...».

Ο Ιλουμτζίνοβ επιβεβαίωσε την τεράστια σημασία που λαμβάνει το Συνέδριο στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής που διοργανώνεται στο νεόκτιστο πολυτελές ξενοδοχείο «Simantro Beach» από 4-10 Σεπτέμβρη 2001.

Στην Ελλάδα πρώτοι στη λίστα είναι οι: Παπαϊωάννου Γιάννης (2.625), Μιλαντίνοβιτς (2.580), Νικολαΐδης Γιάννης (2.545), Βουλδής Αγγελος (2.535), Μπανίκας Χρ. (2.530).