ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εβαλαν φωτιά στη λαιμητόμο της Ασφάλισης

Δυναμικό «παρών», χτες, από τις ταξικές δυνάμεις έξω από το υπουργείο Εργασίας

Παρασκευή 22 Γενάρη 2016

Η λαιμητόμος στην κεφαλή της πορείας προς το υπουργείο Εργασίας
Κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό έστειλαν, χτες το μεσημέρι, οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δίνοντας δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Δήλωσαν πως το σχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν διορθώνεται, αλλά ανατρέπεται, ότι η προοπτική βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης με την πολιτική που γεννά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς συγκεντρώθηκαν στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Από εκεί, έφτασαν με συνθήματα στο υπουργείο Εργασίας. Μόνιμοι και «ελαστικά» εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα από τα νέα μέτρα, μετέφεραν στην κεφαλή της πορείας ένα ομοίωμα λαιμητόμου, με τις υπογραφές του ΣΕΒ, της ΕΕ, της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου.

Μπροστά στο υπουργείο, έβαλαν φωτιά στο ομοίωμα λαιμητόμου, για να συμβολίσουν ότι ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει «φωτιά» και να κάνει στάχτη τα σχέδια για ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. «Τέρμα πια στις αυταπάτες», «Δεν θα περάσει», «Δουλειά για όλους, μόρφωση - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν, επίσης, την αλληλεγγύη τους σε όλους τους άλλους κλάδους που βρίσκονται στο δρόμο για το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στους απασχολούμενους στα «πεντάμηνα», στους αγρότες. Κάλεσαν στον επόμενο μεγάλο σταθμό των κινητοποιήσεων, στην απεργία στις 4 Φλεβάρη. Για χτες είχαν κηρυχθεί δίωρες στάσεις εργασίες από σωματεία και τις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης για συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.



Το ομοίωμα παραδίδεται στην πυρά