Μια βδομάδα κλείνει το μπλόκο στην Αργολίδα
Παρασκευή 22 Γενάρη 2016

Eurokinissi

Από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο Αργος
Εδώ και μια βδομάδα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας παραμένουν στην Εθνική Οδό Αργους - Ναυπλίου, με τα τρακτέρ τους παραταγμένα στο ύψος της Δαλαμανάρας, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας. Τις μέρες αυτές, ο Σύλλογος προχωρά σε εξορμήσεις, σχεδιάζει και υλοποιεί αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Οπως εξηγεί ο Μιχάλης Κρόκος, γραμματέας του Συλλόγου, σημείο εκκίνησης της δραστηριότητας αυτής στάθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε πριν από μια βδομάδα. Τα τρακτέρ βγήκαν στο δρόμο και μέχρι σήμερα παραμένουν εκεί. Καθημερινές είναι οι περιοδείες στα χωριά της περιοχής. Στόχος τους είναι η ενημέρωση και η συζήτηση για τα αντιαγροτικά μέτρα, η συμμετοχή περισσότερων αγροτών και κτηνοτρόφων στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, η ενίσχυση του μπλόκου προκειμένου να κλιμακωθεί η πάλη τους, σε συντονισμό με τα άλλα μπλόκα. Παράλληλα, ο Σύλλογος έχει ήδη δεχτεί τα πρώτα ψηφίσματα συμπαράστασης από σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης, χτες, Πέμπτη, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ναυπλίου. Σήμερα, Παρασκευή, αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα πάρει μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, με θέμα το Ασφαλιστικό και την οργάνωση της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Το Σάββατο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σωματεία και φορείς που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για συλλαλητήριο ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα, θα φτάσουν με μηχανοκίνητη πορεία στο χώρο που οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους. Εκεί θα γίνουν ομιλίες και χαιρετισμοί, ενώ οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σχεδιάζουν για τη συνέχεια γλέντι, για να «υποδεχτούν» στο μπλόκο τους εργαζόμενους.