ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Δικαιολογημένη αγανάκτηση

Συνάντηση αντιπροσωπείας των πυροσβεστών με την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα

Τρίτη 17 Ιούλη 2001

Την υποστήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, εξέφρασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ενωσης Πυροσβεστών - Αρχιπυροσβεστών - Πυρονόμων Αττικής, δήλωσε ότι «είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πυροσβεστών για τον κυβερνητικό εμπαιγμό, αφού κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια επαναλαμβανόμενα λόγια και κροκοδείλια δάκρυα, ότι θα δικαιωθούν τα αναγνωρισμένα δίκαια αιτήματά τους. Πιστεύουμε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» και θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν τα μισθολογικά αιτήματά τους, και κυρίως, η εξασφάλιση τέτοιων συνθηκών δουλιάς, ώστε να μη θρηνούμε ένα ρεκόρ θυμάτων, που δυστυχώς το Πυροσβεστικό Σώμα έχει «κατακτήσει» τα τελευταία χρόνια».

«Τα τελευταία τρία χρόνια το ΠΣ έχει 14 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΑΠΑ Κ. Καρράς. «Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει να μας συναντήσει τρία χρόνια. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά. Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας εμπαίζει σε μεγάλο βαθμό. Πρώτα απ' όλα πρέπει να αναγνωριστεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Να εφαρμοστεί ο νόμος περί υγιεινής και ασφάλειας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Νάκης, και τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΑΠΑ Χ. Μπενέκος, Ι. Λεόντειος, Α. Μπάκας, Κ. Τζοβάρας και Ι. Τούντας.

Στο υπόμνημά τους οι πυροσβέστες ζητούν νέο μισθολόγιο που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες και ιδιαιτερότητες του πυροσβέστη, την πλήρη οικονομική κάλυψη παθόντων συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας, όπως έξοδα μετάβασης και θεραπείας για την αποκατάσταση της υγείας τους, τη συνταξιοδότηση των παθόντων εν υπηρεσία στο βαθμό του αντιστρατήγου, ανεξάρτητα βαθμού, οικογενειακής καταστάσης και ετών υπηρεσίας, μισθολογικές προαγωγές χαμηλόβαθμων υπαλλήλων του ΠΣ σε αντιστοιχία με τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων των Ενοπλων Δυνάμεων, καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας των 37,5 ωρών δουλιάς με άμεση προοπτική το 35ωρο.

Επίσης, ζητούν την πραγματική αμοιβή για τη νυχτερινή εργασία και κατά τη διάρκεια Κυριακών και επίσημων αργιών, καθώς και για την προσφερόμενη εκτός έδρας εργασία, την πραγματική αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και την παροχή των εβδομαδιαίων αναπαύσεων όπως ορίζει ο νόμος.