Ποτέ μόνος!
Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016

Ενα θερμό χειροκρότημα...
«Η Μπαλάντα της Φυλακής» με τους KollektivA παρουσιάστηκε και την περασμένη Κυριακή στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Καθημερινές μορφές ατομικού και συλλογικού «εγκλεισμού». Η πρωταρχική ανάγκη για ελευθερία. Η παραστασιακή ανάπτυξη ενός hard rock δίσκου όπου μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές συναντιούνται, για να αφηγηθούν μια ιστορία απελευθέρωσης τον καιρό των φυλακισμένων συνειδήσεων. Στο τέλος το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Βρες τον τρόπο... Ποτέ μόνος!

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες ανέλαβε ο Τάσος Μπεκιάρης, ενώ τη μεταφορά στο θέατρο έκανε η Χριστίνα Μητροπούλου. Θέμα του έργου είναι το δίπολο «εγκλεισμός - απελευθέρωση» και είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Oscar Wilde, «Η μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ» («The Ballad Of Reading Gaol» -1897), το οποίο ο Ιρλανδός δημιουργός έγραψε λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

Την παράσταση της περασμένης Κυριακής παρακολούθησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Γιαραμαζίδης, Γιώργος Ζιώγαλας, Αριστοτέλης Μαγουλάς, Ιάκωβος Μινδρινός, Γιώργος Τσαγκαράκης, Εύη Χατζάκη και οι KollektivA: Θανάσης Χουλιαράς, Φάνης Μαργαρώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Μάκης Κρέτσης, Γιώργος Παύλου, Δημήτρης Γιαννούχος.

Ο Δ. Κουτσούμπας και η Ελ. Μηλιαρονικολάκη με συντελεστές της παράστασης
Μουσική / Ενορχηστρώσεις: KollektivA. Σενάριο / Στίχοι: Φάνης Μαργαρώνης. Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος.