Η συνταγή ανήκει σε μια φίλη από τη Ρωσία, σε μια φίλη που αντί να της μαγειρέψουμε - σπίτι μας ήταν άλλωστε - μας μαγείρεψε εκείνη. Το ετοίμασε τόσο γρήγορα και απολαύσαμε το εύγευστο και ελαφρύ αποτέλεσμα.
Λοιπόν: Ενα κιλό κολοκυθάκια, μία κούπα ρύζι, τρία αβγά και μισή κούπα γάλα λάιτ, πιπέρι, αλάτι, μαϊντανό. Εκτέλεση. Κόβουμε - δηλαδή «έκοψε» - τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί, αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λάδι. Ρίχνουμε πάνω το ρύζι - το οποίο έχουμε μισοβράσει - τα σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση κολοκύθια και περιχύνουμε πάνω με αβγά που έχουμε χτυπήσει και με το γάλα λάιτ. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα αφήνουμε να ψηθούν για μισή ώρα περίπου. Επειτα τα καταβροχθίζουμε. Ατάκα και επιτόπου. Φυσικά, τρώγονται και κρύα (όπως η εκδίκηση)...