«Στη Σιωπή»...
Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016

Μια ιδιαίτερη παράσταση φιλοξενείται στο «Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος» (Μοσχονησίων 36 και Σπάρτης, πλατεία Αμερικής). Ο τίτλος του μονολόγου είναι «Στη Σιωπή», γραμμένος από τον ποιητή Δημήτρη Λέντζο. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30.

Η ιστορία είναι πραγματική, τουλάχιστον στο βασικό της κορμό... Δυο νέοι ερωτεύονται. Ο νέος, ακόμα κι αν ξέρει γράμματα, του λείπουν οι ωραίες λέξεις και φράσεις, γι' αυτό επιστρατεύει ένα φίλο του για να του γράψει τις επιστολές προς την αγαπημένη του. Μετά από χρόνια κι αφού έχουν παντρευτεί, αναφέρει στη γυναίκα του αυτό το γεγονός...

Η σκηνοθεσία και η ερμηνεία ανήκουν στον Πέτρο Αποστολόπουλο, ο οποίος σημείωσε στο πρόγραμμα της παράστασης για το έργο: «Πέρασα κοντά τέσσερις μήνες καθημερινών προβών και το κείμενο δεν έπαψε μέρα να μη μου αποκαλύπτεται, να μη μου γεννά καινούριες σκέψεις, να μη με ταξιδεύει πιο μακριά. Οπως συμβαίνει συχνά με τα κείμενα τα ποιητικά, τα εμπνευσμένα».

Τη μουσική έγραψε ο Μιχάλης Τερζής και τραγούδησε ο Βασίλης Λέκκας. Επαιξαν οι μουσικοί Αντώνης Παπαγγελής και Γιώργος Σχοινάς. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Λαμπρινής Καρδαρά και ο φωτισμός του Τάκη Ποδαρόπουλου.