Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ζητά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Σάββατο 20 Φλεβάρη 2016

Eurokinissi

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, απέστειλε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ζητώντας συνάντηση μαζί του για το Προσφυγικό, ζήτημα που θεωρεί ότι μπορούν να κτιστούν ευρύτερες «συναινέσεις».

Στην επιστολή της κατακρίνει την κυβέρνηση ότι «με τους ατυχείς χειρισμούς των στελεχών της, με την αναβλητικότητα και την απραξία της και συνολικά με την αδυναμία διαχείρισης, έχει επιτείνει το πρόβλημα». Επιμένει, δε, ότι «απαιτούνται κοινές δράσεις γιατί μόνον έτσι μπορούμε ως χώρα (...) να προασπίσουμε την εθνική κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (...) Απαιτούνται κοινές δράσεις γιατί μόνον έτσι μπορούμε να δώσουμε νικηφόρες μάχες για να μην καταστεί η Ελλάδα ένας "χώρος - αποθήκη" δυστυχισμένων ανθρώπων και για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα αρνητικά σενάρια για την απομόνωση της Ελλάδας και την έξοδό της από τη συνθήκη Σένγκεν». Εξοδο που ξορκίζουν τα ντόπια μονοπώλια κρίνοντας ότι θα δυσχεράνει παραπέρα τη θέση τους.

Προηγουμένως, μιλώντας η Φ. Γεννηματά στον «ΣΚΑΪ» ξόρκισε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «οι εκλογές δεν είναι λύση» και ότι σημαίνουν «στασιμότητα, καθυστέρηση, αβεβαιότητα». Αμφισβήτησε «αν ένα κόμμα μόνο του μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση» και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι «χρειάζεται οπωσδήποτε για μια σταθερή κυβέρνηση να είναι μέσα και να συμμετέχουν τα δύο πρώτα κόμματα. Να σταματήσει, επιτέλους, το δεύτερο κόμμα να κάθεται, όπως είπα, στη Βουλή, στην όχθη του ποταμιού και να πετροβολά».

Διαθέσιμο να συμβάλει αποτελεσματικότερα στα ζητούμενα των αστών

Σε ό,τι αφορά το ρόλο της ίδιας και του ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε τη διαθεσιμότητά τους: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αρνηθεί ποτέ να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην αντιμετώπιση της κρίσης (...) Σε περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρξει ένα σχέδιο, μια προγραμματική συμφωνία των δύο πρώτων, εμείς δεν θα είχαμε αντίρρηση στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας, ενός παράλληλου σχεδίου, αλλά πραγματικού, ρεαλιστικού να συνεισφέρουμε»...

Για δε την πρότασή της να συνενωθούν οι πέραν του ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, είπε ότι «είναι χωρίς αποκλεισμούς», άρα αφορά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενη δε στο Ποτάμι είπε: «Υπάρχουν θετικές δηλώσεις και συνεντεύξεις του κ. Θεοδωράκη, τις οποίες χαιρετίζω. Περιμένουμε το συνέδριό τους για να δούμε τις προτάσεις που θα καταθέσουν εκεί».

Τέλος, η Φ. Γεννηματά αντιτάχθηκε στις λαϊκές κινητοποιήσεις, λέγοντας προς τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα: «Εχουμε πει ότι είμαστε στο πλευρό σας αρκεί να κατανοήσετε και εσείς ότι υπάρχουν και άλλοι Ελληνες που υποφέρουν και αγωνίζονται να επιβιώσουν. Και το κλείσιμο των δρόμων επιβαρύνει σημαντικά την ελληνική οικονομία, η οποία είναι σε οριακό σημείο. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό».