ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Σε πλήρη ετοιμότητα για την υπεράσπιση της «ασφάλειας»

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι ετήσιες ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας

Σάββατο 5 Μάρτη 2016

Νοτιοκορεατικά άρματα μάχης στη διάρκεια ετήσιας άσκησης, προχτές. Σύντομα, ξεκινούν οι κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ
ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Ολος ο λαός της ΛΔ Κορέας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να «εξουδετερώσουν τον εχθρό, με μεγάλη ορμή, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και την ομάδα προδοτών της προέδρου της Ν. Κορέας Παρκ Γκεούν-χι», έγραφε χτες η αγγλόφωνη ηλεκτρονική εφημερίδα «Ρόντονγκ Σιμουν» («εφημερίδα του εργάτη»), όργανο του Κόμματος Εργατών της ΛΔ Κορέας, σε ρεπορτάζ για πρόσφατη δοκιμή πολλαπλού συστήματος εκτόξευσης πυραύλων νέου τύπου.

Στη δοκιμή παραβρέθηκε ο α' Γραμματέας του Κόμματος Κιμ Γιονγκ Ουν, που, σύμφωνα με την εφημερίδα, επέκρινε έντονα το νέο «πακέτο» κυρώσεων που εγκρίθηκε στον ΟΗΕ κατά της ΛΔ Κορέας και, στο φόντο των κοινών, διευρυμένων στρατιωτικών ασκήσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα ΗΠΑ - Ν. Κορέα, υπογράμμισε: Η κατάσταση έχει φτάσει σε μια πολύ επικίνδυνη φάση που δεν μπορεί να παρακάμπτεται άλλο καθώς οι εχθροί καταφεύγουν σε μια προσπάθεια για την «κατάρρευση του κοινωνικού συστήματος» (στη ΛΔ Κορέας) ενώ εργάζονται σκληρά και για την παραβίαση της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας της ΛΔ Κορέας, και του δικαιώματός της να υπάρχει.

Μεταξύ άλλων, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι η εθνική άμυνα πρέπει να αναπτύξει περαιτέρω σύντομα ένα νέο πολλαπλό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου διαμετρήματος και άλλα όπλα που πρόσφατα διαμορφώθηκαν, ώστε να μην επιτραπεί στον αντίπαλο να κοιμάται ήρεμος. Στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, ο μόνος τρόπος για την υπεράσπιση της κυριαρχίας του έθνους μας και του δικαιώματός του να υπάρχει είναι να δοθεί ώθηση στην πυρηνική του δύναμη, ποιοτικά και ποσοτικά και να διατηρηθεί η ισορροπία των δυνάμεων, επισημαίνοντας την ανάγκη να διατηρούνται οι πυρηνικές κεφαλές για την εθνική άμυνα πάντα σε ποιότητα.

Στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μπιλ Ούρμπαν απάντησε «παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο μαζί με τους συμμάχους μας».