Κινητοποίηση κατά του ΝΑΤΟ στο λιμάνι του Βόλου
Παρασκευή 11 Μάρτη 2016

Από την κινητοποίηση
«Εξω οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το λιμάνι του Βόλου», βροντοφώναξαν χτες βράδυ εκατοντάδες Βολιώτες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, την οποία οργάνωσαν στο λιμάνι του Βόλου εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα εργαζομένων, σύλλογοι συνταξιούχων, επιστημόνων, γυναικών κι άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Στην αγωνιστική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του λιμανιού, μίλησε ο Παν. Τσιτσιρίκης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Η παρουσία του ΝΑΤΟ, η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών και ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών σχετίζονται άμεσα. Είναι λειψή, κουτσή, η έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, αν δεν συνοδεύεται από την οργανωμένη πάλη, αντίθεση και καταδίκη των αιτιών που έχουν ξεριζώσει, καταστρέψει, θαλασσοπνίξει εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένων. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η χρησιμοποίηση του λιμανιού μας, του λιμανιού του Βόλου κάνει την πόλη μας στρατιωτικό στόχο της πολύ πιθανής κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή, για τα συμφέροντα των διάφορων ιμπεριαλιστικών μπλοκ που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο. Τα πλοία του ΝΑΤΟ έχουν το δικαίωμα, χωρίς να ενημερώνουν κανένα, να είναι εξοπλισμένα μέχρι και με πυρηνικές κεφαλές και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, σαν αυτά που έχουν χρησιμοποιήσει στα κεφάλια λαών όπου Γης».

Στην πύλη του λιμανιού τοποθετήθηκε πανό που αναγράφει: «Εξω οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το λιμάνι του Βόλου».