«Κόκκινη» επιτυχία, «ασπρόμαυρα» προβλήματα
Παρασκευή 20 Ιούλη 2001

Sportidea

Στον Πειραιά κατηφόρισε χτες και τυπικά ο Στέλιος Βενετίδης
«Διάνα» σε ακόμα ένα μεταγραφικό του στόχο έκανε ο Ολυμπιακός. Ο Στέλιος Βενετίδης είναι από χτες και επίσημα παίχτης των «ερυθρολεύκων» καθώς υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας η οποία θα αποφέρει στον ΠΑΟΚ εκατοντάδες εκατομμύρια αλλά και «μπόνους» (50%) εάν ο διεθνής παίχτης παραχωρηθεί σε ομάδα του εξωτερικού με ποσό μεγαλύτερο των 1,5 δισ. δραχμών. Ο πρώην πλέον παίχτης του «Δικεφάλου» θα εισπράξει περίπου 150 εκατομμύρια για κάθε χρόνο. Εμφανώς ικανοποιημένος ο Βενετίδης δήλωσε: «Οι φιλοδοξίες αλλά και οι ευθύνες μου πλέον είναι αυξημένες. Οι στόχοι μου είναι ταυτόσημοι με εκείνους της ομάδας. Δηλαδή, το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Ολυμπιακό και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Είναι καλό που θα συναντήσω και πρώην συμπαίκτες μου από την Ξάνθη, όπως τον Αντζα και τον Πατσατζόγλου που θα με βοηθήσουν στο νέο μου ξεκίνημα. θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου παίζοντας στη θέση του Γεωργάτου, στον Ολυμπιακό». Από την πλευρά του ο Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι «η μετεγγραφή του Βενετίδη για το κενό του Γεωργάτου ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή».

Και αν στον Ολυμπιακό και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ χαμογελούν, δε συμβαίνει το ίδιο με οπαδούς των «ασπρόμαυρων». Η Θεσσαλονίκη γνώρισε (για ακόμα μια φορά) το φαινόμενο της «έκρηξης» των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για τη μη παραμονή του διεθνή αμυντικού στο «Δικέφαλο», εξαπέλυσαν άμεσες και έμμεσες βολές και απειλές κυρίως εναντίον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργου Μπατατούδη και του τεχνικού της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ωστόσο, θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα εξελίξεις... Σ' επιστολή του από τη Γερμανία αναφέρει: «Ο Βενετίδης πουλήθηκε όχι από εμένα. Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν παραχωρεί έναν παίκτη τέτοιας αξίας αν έχει υψηλούς στόχους. Αν ο κύριος Μπατατούδης κρίνει ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ο ομαλός επαγγελματικός βίος των υπολοίπων μελών της ομάδας, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα. Είχα δηλώσει - το ίδιο ζήτησα από το κύριο Μπατατούδη - ότι δε θέλω να φύγει κανένας ποδοσφαιριστής από την ομάδα αν θέλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους τη νέα χρονιά. Πολλές φορές μου έχουν υπενθυμίσει οι άνθρωποι που θίχτηκαν από δηλώσεις μου τη θέση μου στην ομάδα, και το έμαθα καλά το μάθημά μου... Εχοντας μόνο ηθική και επαγγελματική υποχρέωση απέναντι στον ΠΑΟΚ και στον κύριο Μπατατούδη και σε καμία μα καμία περίπτωση - το τονίζω αυτό - οικονομική εξάρτηση. Είναι αλήθεια ότι αυτός ο άνθρωπος μου χρωστάει χρήματα που έχω δουλέψει ενώ από την πλευρά μου δεν έχω τέτοιου είδους υποχρέωση απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπως σε κανέναν»...