ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
«Γεφυρώνουν» τις αντιλαϊκές αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Την «αρχιτεκτονική» της κυβερνητικής πρότασης συμπληρώνουν νέες περικοπές και μέτρα

Τετάρτη 16 Μάρτη 2016

Από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Με τη νέα συνάντηση, σήμερα το απόγευμα, της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου, οι ανατροπές που σχεδιάζουν από κοινού στην Κοινωνική Ασφάλιση παίρνουν όλο και πιο αντιδραστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα, ενώ το «νέο μοντέλο» Ασφάλισης που περιγράφεται στην αρχική κυβερνητική πρόταση παραμένει αναλλοίωτο, επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό που του έδωσαν οι εργαζόμενοι ως νόμο - λαιμητόμο.

Είχε προηγηθεί ακόμα μία συνάντηση (η δεύτερη σε αυτόν τον κύκλο συζητήσεων), το περασμένο Σάββατο, μετά το τέλος της οποίας ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση «σε καμία περίπτωση δεν είναι αγεφύρωτη». Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις και τις ιδιαίτερες απόψεις της κάθε πλευράς, η ουσία και η στρατηγική της νέας «μεταρρύθμισης» όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά με κάθε νέο κύκλο διαπραγμάτευσης γίνονται ακόμα χειρότερες σε σχέση με την αρχική πρόταση της κυβέρνησης.

Από τα μέχρι χτες δεδομένα και τις σχετικές δηλώσεις, οι συζητήσεις, πέραν των μεγάλων ανατροπών που προκαθορίζονται από την αρχική κυβερνητική πρόταση, επικεντρώνονται:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραματική συρρίκνωση των επικουρικών συντάξεων (2014-01-01 00:00:00.0)
Ενα βήμα πριν την κατάργηση οι επικουρικές συντάξεις (2013-12-24 00:00:00.0)
Κατεδάφιση των πάντων και για όλους (2001-04-22 00:00:00.0)