ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης
Παρασκευή 18 Μάρτη 2016

Από τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στο λιμάνι του Πειραιά
Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα. Παράλληλα με τη συγκέντρωση και τη διανομή της βοήθειας, σχεδιάζουν και υλοποιούν πρωτοβουλίες με τις οποίες καταδικάζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς, καθώς και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτούς.

Σωματεία και φορείς της Χαλκίδας οργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Το κάλεσμα απευθύνουν από κοινού τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, Μετάλλου Νομού Εύβοιας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ», καθώς και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας και Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ).

Στα Χανιά, σωματεία και φορείς του νομού οργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Καλούν το λαό της πόλης να συμμετέχει μαζικά και να προσφέρει, αντί για εισιτήριο, είδη πρώτης ανάγκης. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, το Σωματείο Επισιτισμού, την Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Γυναικών.

Εκδήλωση με θέμα «Πρόσφυγες και μετανάστες, χτες και σήμερα» οργανώνει ο Σύλλογος της ΟΓΕ στο Ιλιον, αύριο Σάββατο, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Καφενείο (Αγίου Φανουρίου 99).