ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Αυτοπροβάλλεται ως ικανότερος διαχειριστής για τα ζητούμενα του κεφαλαίου

Επεξεργάζεται πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων ντόπιων και ξένων, καλώντας το λαό να τις στηρίξει στηρίζοντας τους εκμεταλλευτές του, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι θα ωφεληθεί

Σάββατο 19 Μάρτη 2016

Eurokinissi

Ζητούμενα του κεφαλαίου προπαγάνδισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος χτες τον Ασπρόπυργο, ζητώντας «εμπιστοσύνη στη ΝΔ, εμπιστοσύνη σε εμένα προσωπικά» κι εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα κληθούμε πάλι - δεν ξέρω σε ποιο χρονικό διάστημα, σύντομα ή αργότερα - να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να δώσουμε τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει».

Προσεγγίζοντας την περιοχή ως «το βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Αττικής», παρουσιάζοντας ως λύση για τον Ασπρόπυργο τη δημιουργία «ενός σύγχρονου και εμπορευματικού κέντρου», το πρωί επισκέφτηκε εταιρεία «logistics», δηλώνοντας: «Ηρθα στον Ασπρόπυργο (...) περιοχή, η οποία, δυστυχώς, βιώνει τις επιπτώσεις της τραγικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρώτο μέλημα της ΝΔ είναι η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Θέσεις απασχόλησης οι οποίες θα ωφελήσουν, πρωτίστως, τους ανέργους». Επενδύσεις που προσελκύονται με παραπέρα αποσάθρωση εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, νέα προνόμια στο κεφάλαιο.

Επέμεινε ότι η περιοχή «έχει πολύ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για να δρομολογήσει νέες επενδύσεις σε υπηρεσίες διεθνών μεταφορών και logistics». Σε αυτή τη βάση, υποστήριξε ότι «η μεγάλη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση της έκτασης στο Θριάσιο (σ.σ. την οποία, βεβαίως, προωθεί ακριβώς η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ...) θα δημιουργήσει μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή. Θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης (...) Αυτή είναι η πολιτική αλληλεγγύης, την οποία θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται η δική μας παράταξη» συμπλήρωσε, περνώντας την κοινωνική πολιτική μέσα από το αν θα κάνει επενδύσεις το κεφάλαιο, ώστε να μοιραστεί μια θέση εργασίας σε δυο και τρεις ημιαπασχολούμενους, για δε τους ανέργους να στηθεί ένα δίχτυ διαχείρισης της ακραίας φτώχειας με σχήματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Σε συνάντησή του, ακολούθως, με το δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τοπικούς φορείς, συνέδεσε κι άλλα ζητήματα, όπως το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, με τους στόχους του κεφαλαίου, «να μπορέσει η περιοχή να αξιοποιήσει πλήρως την αναπτυξιακή της δυναμική».

Αναφερόμενος και στην προετοιμασία της ΝΔ να κυβερνήσει, προωθώντας τάχιστα ζητούμενα του κεφαλαίου, είπε: «Η ΝΔ βρίσκεται ήδη σε μία φάση ταχείας μετεξέλιξης. Μέρος της δουλειάς που κάνουμε αφορά στον καινούργιο προγραμματικό μας λόγο. Το πρόγραμμά μας θα είναι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει. Με προτάσεις και λύσεις οι οποίες θα είναι εφαρμόσιμες, αλλά και κυρίως κοστολογημένες» πρόσθεσε, δείχνοντας πως επεξεργάζονται πολιτική ακάθεκτη υπέρ του κεφαλαίου, άρα βαθιά αντιλαϊκή.

Δίνοντας και μια απάντηση σε όσους βάζουν ζήτημα συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση ή έστω στήριξης της κυβέρνησης μπρος σε δύσκολα νομοσχέδια, είπε: «Εμείς, ως ΝΔ, έχουμε ένα χρέος: Να προτάξουμε έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση (...) Αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Αυτή είναι η ευθύνη μας. Και φυσικά, αυτός ο εναλλακτικός δρόμος περνάει μέσα από τη στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας. Περνάει από την προσέλκυση επενδύσεων. Περνάει μέσα από την αποδαιμονοποίηση της έννοιας του επιχειρηματικού κέρδους και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».

Αργότερα το απόγευμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με το ΔΣ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, όπου εστίασε και στο Προσφυγικό, μιλώντας για «αδυναμία» της κυβέρνησης να έρθει σε μια «οργανωμένη συνεννόηση» με τις Περιφέρειες, «προκειμένου να διευκολύνουν στην κατανομή αυτού του προβλήματος, σε όλη την Επικράτεια».

Τέλος, επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ, λέγοντας ότι στηρίζεται στη νεολαία του κόμματος για την ανασυγκρότηση της παράταξής τους, κόντρα στην «πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση (...) από τη Μεταπολίτευση και μετά».