Από τη Θεσσαλονίκη άνοιξε ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων
Τετάρτη 30 Μάρτη 2016

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών σωματείων, έγινε χτες, ανοίγοντας το νέο κύκλο κινητοποιήσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου, με αιχμή το Ασφαλιστικό.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούσαν, επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν μαχητικά τη δράση τους για να έχει επιτυχία η 48ωρη γενική απεργία όταν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. Δήλωσαν επίσης την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες, που είναι θύματα της ίδιας πολιτικής, αυτής που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Στη συγκέντρωση, εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ μίλησε ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Με τα συνθήματά τους, οι χιλιάδες που συμμετείχαν διαδήλωσαν ενάντια στα χαράτσια και στις περικοπές, απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και συμβάσεις κλαδικές, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.