ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με επιτυχία και μαζικότητα η πρεμιέρα της διοργάνωσης
Τετάρτη 6 Απρίλη 2016

Από τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής
Mε απόλυτη οργανωτική επιτυχία, αλλά και μαζική συμμετοχή από αθλούμενους όπως και όσους βρέθηκαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, έγινε την Κυριακή 3 Απρίλη η πρεμιέρα του φετινού Εργατικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ.

Σε πέντε γήπεδα της Αθήνας σε ισάριθμες περιοχές (Ιλιον, Αγ. Αναργύρους, Ρουφ, Θησείο, Αιγάλεω) το Πανεργατικό Μέτωπο μέσω της διοργάνωσης έδωσε το δικό του μήνυμα για το δικαίωμα στην άθληση χωρίς να εξαρτάται από την τσέπη του καθενός (οι συμμετοχές είναι δωρεάν), για έναν αθλητισμό προσβάσιμο σε όλους που κανείς δεν θα μείνει θεατής αλλά θα συμμετέχουν. Που έρχεται όχι μόνο σε πλήρη αντίθεση αλλά και σε σύγκρουση με τα όσα προβάλλει και επιτάσσει το σημερινό μοντέλο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, με τις επιχειρηματικές κόντρες συμφερόντων, τις σκοπιμότητες, τις κινήσεις παρασκηνίου, τη χρήση αναβολικών, τον τζόγο κ.τ.λ.

Και φέτος, η πληθώρα των συμμετοχών με τις ομάδες του τουρνουά να φθάνουν τις 60, δείχνει, για μια ακόμη φορά, πως το Εργατικό Τουρνουά έχει καθιερωθεί ως σημαντικός αθλητικός θεσμός για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Και, παράλληλα, αναδεικνύει τη δίψα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για άθληση και καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Παράλληλα, εκτός του αθλητικού μέρους, για μια ακόμη χρονιά, οι αγώνες αποτέλεσαν ουσιαστικά και μια ευκαιρία ανάμεσα σε εργαζομένους, ανέργους, σπουδαστές μέλη Λαϊκών Επιτροπών για συζητήσεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος, κλείστηκαν ραντεβού για συμμετοχή σε επερχόμενες κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, όμως, με την παρουσία τους όλοι έδωσαν τη δική τους απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αφού το φετινό τουρνουά είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες και μετανάστες - θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ά. εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Φυσικά, ειδική βαρύτητα, για μια ακόμη φορά, είχε η συμμετοχή των ομάδων από τα παιδιά των θεραπευτικών κοινοτήτων που δίνουν το δικό τους αγώνα για ζωή.