Ταξίδεψε και εκτός Ελλάδας
Τετάρτη 25 Ιούλη 2001

Το 27ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» ταξιδεύει και στο εξωτερικό και μάλιστα οι εκδηλώσεις του στέφονται και εκεί με ιδιαίτερη επιτυχία. Συγκεκριμένα, στις 26/5 και 23/6 πραγματοποιήθηκαν στο Gttingen και στο Schorndorf αντίστοιχα, προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης Γερμανίας της ΚΝΕ, αφιερωμένες στην ωμή επέμβαση του ΝΑΤΟ και στον βρώμικο πόλεμο του στη Γιουγκοσλαβία.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τα ΚΚ Γερμανίας, Τουρκίας και Ιράκ, πρόεδροι και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και του φοιτητικού συλλόγου Gttingen και μέλη της Γερμανικής Σοσιαλιστικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ). Η αναγκαιότητα της απόκρουσης του ιμπεριαλισμού και η σημασία της διεθνούς συνεργασίας γι' αυτό το σκοπό, ήταν τα στοιχεία που αναδείχτηκαν από τις συζητήσεις στις εκδηλώσεις, παράλληλα με τα προβλήματα της ανεργίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της παιδείας. Δεν έλειπε βέβαια και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: θεατρικά έργα του Μπρεχτ και του Ρίτσου, εκθέσεις βιβλίου, αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο και μουσική από νεανικά συγκροτήματα, το ένα εκ των οποίων στήθηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση της ΚΝΕ.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στην Αθήνα το 27ο Φεστιβάλ ταξιδεύει σε πόλεις και χωριά όλης της χώρας. Συγκεκριμένα:

- Στον Αγ. Γιάννη Χανίων Κρήτης, με θέμα: «Οχι στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού».

- Κυπαρισσία, στις 8 μ.μ., για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

- Τρίκαλα (συνοικία Πύργος), για τις εργασιακές σχέσεις.

- Ακράτα Αχαΐας, στις 8.30 μ.μ., για τα ναρκωτικά.

- Στο Καστέλλι Χανίων Κρήτης, για το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.