ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στρατηγική της η «αλήθεια» του κεφαλαίου

Στο «μείγμα» της αντιλαϊκής πολιτικής εστιάζει η ΝΔ την κριτική της στην κυβέρνηση

Τετάρτη 4 Μάη 2016

Eurokinissi

«Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση», δηλώνει η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της σύμπλευση με την κυβέρνηση στην αντιλαϊκή επίθεση
Με «αφήγημά» της τις «αλήθειες» του κεφαλαίου για το πώς μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα η κερδοφορία του και ζητούμενο τη συμβολή της στη στοίχιση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων στους στόχους του κινείται η ΝΔ, οξύνοντας ταυτόχρονα τη δικομματική κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά, στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης έβαλε πρόταγμα να κάνουμε «ως λαός ένα νέο ξεκίνημα με στέρεες προσδοκίες, πραγματικές ελπίδες και με οδηγό την αλήθεια και την ενότητα».

Ο, δε, αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφού εκτίμησε ότι σε περίπτωση συμφωνίας κυβέρνησης - «θεσμών», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν όλα τα μέτρα, εστίασε την κριτική του στο «μείγμα» της αντιλαϊκής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία. «Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση», ανέφερε, «αλλά θα κλείσει με λάθος μείγμα, με πολλούς φόρους και λίγες μεταρρυθμίσεις, εμείς θέλαμε το αντίθετο, πολλές μεταρρυθμίσεις και λίγους φόρους».

«Καρφιά» για ...μαγειρέματα

Στα εσωκομματικά, ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Α. Παπαμιμίκος, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του κατηγορούμενος από την ηγεσία ότι έχει ευθύνη που στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν στήθηκαν καν κάλπες, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», έδωσε μια εικόνα βυζαντινισμών και μαγειρεμάτων στις εσωκομματικές τους διαδικασίες: «Για να μην κοροϊδευόμαστε, ξέρουμε πολύ καλά πώς γίνονται τα συνέδρια. Είναι πραγματικά υποκριτικό πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό πως το 2004, π.χ., δεν είχαν τυπωθεί καν ψηφοδέλτια, ενώ υπάρχουν και άλλα παραδείγματα. Ομως, ακόμα και σήμερα, στο ίδιο το Συνέδριο της ΝΔ, η καταμέτρηση τελείωσε στις 7, αλλά τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στη 1 το βράδυ (...) Βέβαια, αν κάποιοι είχαν πάρει το 30% στην Κεντρική Επιτροπή που ζητούσαν, σήμερα θα μιλούσαμε για το καλύτερο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που έγινε ποτέ». συμπλήρωσε σε μια σπόντα προς την ηγεσία, καθώς λέγεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έλεγχε πάνω από 10% - 15% της οργάνωσης και πάλευε να ανεβάσει το ποσοστό αυτό στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ...

Παραπέρα, ο Α. Παπαμιμίκος άφησε αιχμές ότι δίπλα στον Κυρ. Μητσοτάκη συγκεντρώνονται ίσως άτομα, που «παίζουν στην πλάτη του τα δικά τους, προσωπικά, παιχνίδια, για να αναρριχηθούν στην εξουσία», κάνοντας λόγο και για «αυλικούς που στριμώχνονται δίπλα του και θέλουν ένα κόμμα "παραμάγαζό" τους». Τέλος, κράτησε αποστάσεις από το αίτημα Μητσοτάκη για «εδώ και τώρα κάλπες».