ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 26 Ιούλη 2001

Χαρούλα Κεπέση
Φωτ.

Στις 18 Ιούλη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΕΝΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Για τη δράση της στην Κατοχή διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Παρά το κυνηγητό από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις, έμεινε πιστή στις αγωνιστικές παραδόσεις και στην ιστορία του κινήματος ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ ΕΒΕ της ΚΟ Θεσσαλονίκης και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της Γιάννης - Ντίνα

Τα εγγόνια της Νίκος, Νατάσα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΣΑ, που πέθανε πρόσφατα, ο γιος της Αντώνης Κατσάς, νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας, προσφέρει 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του ΕΑΜ και του ΔΣΕ, οι οποίοι έδρασαν στην περιοχή Αριος, Θουρίας και Αρφαρών του Νομού Μεσσηνίας.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Αυγούστου κλείνουν 3 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ.

Μοναδική κληρονομιά που άφησε στα παιδιά του είναι το ήθος του και η προσφορά μιας ζωής στον αγώνα του λαού ως μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 25.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 20 Ιούλη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του συνδικαλιστή καπνεργάτη ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά του Βασίλης - Τασούλα

* * *

Ο Βαγγέλης και η Κούλα Γρηγοράτου και η Μαρία Μιχαλάτου από τα Μουλακάτα Κεφαλονιάς προσφέρουν, μέσω ΝΕ Κεφαλονιάς, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη των ΕΠΟΝιτών που έπεσαν στους αγώνες από το 1941 ως το 1949.

* * *

Φωτ.

Η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ, η οποία άφησε την τελευταία πνοή της πριν από 53 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997, ήταν εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, αδελφή από το 1954, άξια συντρόφισσα του Ν. Κεπέση, συνεπής αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, αδιάλλακτη υπερασπιστής της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ και μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Στην αξέχαστη μνήμη της ο Νίκανδρος Κεπέσης πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.