Μαζικό πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα
Δευτέρα 9 Μάη 2016

Στιγμιότυπο από την πορεία στα Γιάννενα
Με μαζικό πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα συνεχίστηκε το Σάββατο το μεσημέρι η μάχη της 48ωρης απεργίας από Εργατικά Κέντρα και σωματεία της περιοχής. Στη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και στην πορεία στους δρόμους της πόλης συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλους τους νομούς της Ηπείρου καθώς και από τη Λευκάδα.

Χαιρετισμούς στην κινητοποίηση απεύθυναν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Αρτας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Πρέβεζας. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, εργαζόμενη στην επιχείρηση «Καρυπίδης», Χριστίνα Τουλκιαρίδου.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις απεργιακές φρουρές, που, από τα ξημερώματα της Παρασκευής, βρέθηκαν στα εργοτάξια και τα γιαπιά, στο σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης». Στην περιφρούρηση της απεργίας στις πύλες του εργοστασίου «Νιτσιάκος», που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε για τουλάχιστον 11 ώρες, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοτική τρομοκρατία, στα ατελείωτα ωράρια και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

«Δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μέσα στην ΕΕ του κεφαλαίου και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που και η τωρινή κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά. Τη διέξοδο από την κρίση θα την αντιμετωπίσει μια και καλή η οικονομία όταν θα σταματήσει να κινείται γύρω από τα κέρδη των λίγων. Οταν θα βάλει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Τις δικές μας ανάγκες», τόνισε, μεταξύ άλλων.