Συναυλία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες
Δευτέρα 9 Μάη 2016

Στιγμιότυπο από τη συναυλία
Αφιερωμένο στην προσφυγιά και τους πρόσφυγες ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πλαισίωσε τη χτεσινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Τραγούδια του αγώνα ερμήνευσαν η Χορωδία του ΠΑΜΕ και οι καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Λίνα Ψυχογιού. Επαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Γιαννούχος, Περικλής Μαλακατές, Αναστάσης Κατσαβός, Φίλιππος Παχνιστής, Θοδωρής Στούγιος, Παναγιώτης Τσίτσικας και Αλέξανδρος Καμπουράκης.

Νωρίτερα, ο Γ. Πέρρος είχε πει από το βήμα της συγκέντρωσης: «Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στις χώρες προορισμού τους. Αλληλεγγύη που δε μένει μόνο στην υλική βοήθεια των σωματείων και των Λαϊκών Επιτρόπων που καθημερινά δραστηριοποιούνται, αλλά στέκεται και στην ανάδειξη των πραγματικών υπευθύνων για το δράμα τους.

Δεν πρέπει να περάσει το ρατσιστικό δηλητήριο που προσπαθούν να χύσουν τα κατεξοχήν τσιράκια του κεφαλαίου, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που "βγάζοντας λάδι" το καπιταλιστικό σύστημα, σπέρνει τη διχόνοια στην εργατική τάξη, στους λαούς.

Οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές δε δημιουργούνται στον αέρα! Είναι αποτέλεσμα των λυκοσυμμαχιών του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία συνυπογράφει τις αποφάσεις της ΕΕ που εντείνουν το πρόβλημα των προσφύγων και εμπλέκει βαθύτερα το λαό και τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΕΕ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα την παρουσία του τελευταίου στο Αιγαίο».