Μαθητικές δημιουργίες σε Γιάννενα και Πρέβεζα
Τρίτη 17 Μάη 2016

Από τις χορευτικές επιδείξεις στην Πρέβεζα
Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μαθητών έγιναν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα και την Πρέβεζα το περασμένο Σάββατο.

Στα Γιάννενα, η κεντρική πλατεία από νωρίς είχε γεμίσει με μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης και οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές... πήραν «φωτιά»! Υπήρχε: Χώρος για γκράφιτι, διαγωνισμός ζωγραφικής, με θέμα «οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς... ρατσιστές;», τραπέζια πινγκ - πονγκ, διαδραστικό παιχνίδι με το χάρτη της Συρίας και τον πόλεμο εκεί, αλλά και διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων quizdom σε προτζέκτορα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με την απονομή κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα του αθλητικού τουρνουά 5χ5, «Αστέρας» από το 1o ΕΠΑΛ, ενώ ακολούθησε από μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου Καρδαμιτσίων το θεατρικό σκετς «Γεια σου, φίλε!» για την προσφυγιά και τη μετανάστευση (βασισμένο στο αντίστοιχο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής») και βιντεοπροβολή για τον πόλεμο στη Συρία. Στη συνέχεια, μαθήτρια του Μουσικού Γυμνασίου καλωσόρισε τους μαθητές και αναφέρθηκε σε όλη την αγωνιστική χρονιά που προηγήθηκε, τονίζοντας ότι «σήμερα είμαστε εδώ, διοργανώνουμε το δικό μας μαθητικό Φεστιβάλ και είμαστε πανέτοιμοι να συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που ονειρευόμαστε και έχουμε ανάγκη». Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα της πόλης.

Αντίστοιχα πετυχημένο ήταν το Μαθητικό Φεστιβάλ και στην Πρέβεζα, όπου πλήθος μαθητών συναντήθηκε στην πλατεία δικαστηρίων με εκπαιδευτικούς και γονείς και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που περιελάμβαναν: Χορευτική επίδειξη από το χοροχώρο «έκφραση» της Μαριέττας Γκούμα. Σύντομο χαιρετισμό - ομιλία από το μαθητή Μιχάλη Μπάκο, μέλος της ΚΝΕ και μέλος του 15μελούς συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου. Συναυλία από τον ράπερ Smoke και συναυλία με το συγκρότημα Quartetto Branello.