BASKET LEAGUE
Σε ... νεκρό χρόνο έμεινε ζωντανός
Τρίτη 24 Μάη 2016

Icon

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αυτός που ...υπέγραψε τη νίκη του Ολυμπιακού στον αγώνα του ΟΑΚΑ
Χάρη σε ένα τρίποντο του Σπανούλη σχεδόν σε... νεκρό χρόνο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαντήσει στον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 68-66 στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών στην Basket League. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» ρέφαραν την πρώτη τους ήττα στο ΣΕΦ (83-81) και ξαναπήραν το πλεονέκτημα σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού. Πλέον, η συνέχεια στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων δίνεται την ερχόμενη Πέμπτη και πάλι στο ΣΕΦ για το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Σημειώνεται πως το διπλό «μπρέικ» που σημειώθηκε στους φετινούς τελικούς στα δυο πρώτα παιχνίδια συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών της κατηγορίας. Οπως στον αγώνα του ΣΕΦ έτσι και στο ΟΑΚΑ το παιχνίδι ήταν και πάλι συναρπαστικό με εναλλαγές στο σκορ και φινάλε αγωνίας. Οι γηπεδούχοι «πράσινοι», με τον αέρα της πρώτης επικράτησης και μπροστάρη στον αγώνα τον Διαμαντίδη (8 π.), προσπάθησαν να κάνουν το σημαντικότερο βήμα που θα τους έφερνε μια ανάσα από τον τίτλο. Ωστόσο, η αδυναμία τους να βρουν λύσεις στην άμυνα κάτω από το καλάθι, σε συνδυασμό και με τα προβλήματα στα ριμπάουντ, τους εμπόδισε να ξεφύγουν στο σκορ. Την ίδια στιγμή, η ολιγωρία στα τελευταία δευτερόλεπτα, και ενώ ο Διαμαντίδης είχε δώσει προβάδισμα με τρίποντο, αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση για τους γηπεδούχους πραγματοποίησε και ο Νίκος Παππάς (12 π.).

Στην άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός μετά το πάθημά του στο ΣΕΦ φάνηκε σαφώς πιο διαβασμένος στο δεύτερο παιχνίδι εμφανιζόμενος με αλλαγές στο παιχνίδι του και είχε την τύχη να βρεθεί σε πολύ καλή μέρα ο Γιώργος Πρίντεζης (20 π.) που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος εντός της ρακέτας ταλαιπωρώντας αρκετά τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Σημειώνεται πως σε περίπτωση μη συμμετοχής στον 3ο τελικό, τον Παναθηναϊκό περίμεναν βαριές καμπάνες.

Δεν κάνει ένσταση ο ΠΑΟ

Το τελευταίο σουτ του Σπανούλη μπορεί να έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, ωστόσο από πλευράς «πρασίνων» υπήρξαν αντιδράσεις και φωνές αφού υποστήριζαν πως ο παίκτης έκανε βήματα. Μάλιστα, στις πρώτες αντιδράσεις μετά το παιχνίδι υπήρξαν σκέψεις για κατάθεση ένστασης αλλά και απειλής να μην κατέβει η ομάδα στον τρίτο τελικό εάν αυτή δεν γίνει δεκτή, όμως τα πράγματα άλλαξαν από χτες. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της αν και κάνει λόγο για «πεντακάθαρη παράβαση» ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να κάνει ένσταση αφήνοντας αιχμές ότι κάτι τέτοιο αποτελεί τακτική των αντιπάλων.

Μικρός τελικός: Το 2-0 η ΑΕΚ σε ματς - ροντέο

Σε ένα ματς - ροντέο στο ΟΑΚΑ, που σημαδεύτηκε από 17 αποβολές (συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών των δύο αντιπάλων) και οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με 3 παίκτες (ΑΕΚ) έναντι 2 (Αρης), η ΑΕΚ επικράτησε του Αρη με 89-84 και έκανε το 2-0 στη σειρά του μικρού τελικού. Εστω και με αυτόν τον τρόπο η Ενωση βρίσκεται μια ανάσα από την 3η θέση (κρίνεται στις 3). Το φιτίλι στην αναμέτρηση άναψε ένας καβγάς ανάμεσα σε Παπαντωνίου από πλευράς γηπεδούχων και Ουότερς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει γενική σύρραξη. Το επόμενο ματς των δυο ομάδων είναι προγραμματισμένο για αύριο Τετάρτη στο «Νίκος Γκάλης».