ΠΟΛΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΦΑΪΝΑΛ 6
Για το... πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός
Παρασκευή 3 Ιούνη 2016

Eurokinissi

Στην κορυφή της Ευρώπης στοχεύει ο Ολυμπιακός συμμετέχοντας στο φάιναλ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ
Κόντρα στην ουσιαστικά δεύτερη οικοδέσποινα του Φάιναλ 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, την ουγγρική Ζολνόκι ο Ολυμπιακός επιδιώκει να κάνει το πρώτο βήμα στην πορεία του προς την κατάκτηση του τροπαίου. Η Ζολνόκι, που πρόσφατα κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα της (όπως και ο Ολυμπιακός) επικράτησε χωρίς προβλήματα στο χτεσινό προημιτελικό της Μπαρτσελονέτα με 7-5.

Στον άλλο σημερινό ημιτελικό η ιταλική Προ Ρέκο θα αντιμετωπίσει την κροατική Γιουγκ, που χτες απέκλεισε την άλλη ουγγρική και επίσημα οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Εγκερ, επικρατώντας με 8-6. Υπενθυμίζεται ότι Ολυμπιακός και Ρέκο είχαν προκριθεί απευθείας στην τετράδα λόγω της πρωτιάς που πήραν στους προκριματικούς ομίλους τους.

Εχοντας τον αέρα της μόνης αήττητης ομάδας στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» στην πόλη που κατέκτησαν το τρόπαιο το 2002 ευελπιστούν σε κάτι αντίστοιχο φέτος. Μάλιστα, τις υψηλές προσδοκίες της ελληνικής ομάδας παραδέχθηκε και ο τεχνικός της, Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, αν και από το 2002 και την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής έχουν αλλάξει πολλά, εκείνο που έμεινε ίδιο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα στοχεύει πάντα στα ψηλά.

Παρ' όλα αυτά ο Θοδωρής Βλάχος επισήμανε πως εκείνο που υπάρχει στο μυαλό της ομάδας είναι μόνο ο πρώτος ημιτελικός και το σημερινό παιχνίδι και όχι ο τελικός. «Στόχος μας είναι να παίξουμε, εάν μπορούμε, ένα από το συνηθισμένα, καλά παιχνίδια που έχουμε κάνει φέτος στη διοργάνωση και να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα θα είναι ένα άλλο παιχνίδι, από τη στιγμή που θα καταφέρουμε να είμαστε εκεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού. Επίσης δήλωσε ευχαριστημένος από το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, κάτι που φάνηκε, όπως τόνισε, στις εμφανίσεις στους τελικούς του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Το πρόγραμμα: Ολυμπιακός - Ζολνόκι (20.00 Νovasports 2), Προ Ρέκο - Γιουγκ (22.00 Νovasports 2). ΣΑΒΒΑΤΟ: Μικρός τελικός (20.30 Νovasports 1). ΤΕΛΙΚΟΣ (22.00 Novasports 1).