ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ζητούνται αποδείξεις για Αγγλία
Σάββατο 11 Ιούνη 2016

Η πρεμιέρα του 2ου ομίλου, όπου δεσπόζει η παρουσία της Αγγλίας, και το ματς που θα κλείσει την πρώτη αγωνιστική για τον Α` όμιλο, ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του ΕURO της Γαλλίας, η οποία σηματοδοτεί και την αρχή της δράσης.

Η Αγγλία ξεκινάει αντιμετωπίζοντας τη Ρωσία και καλείται με το καλημέρα να δώσει αποδείξεις για τις προβλέψεις που τη φέρνουν φέτος πιο βάσιμα από ποτέ σε πορεία διάκρισης. Με αρκετά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας χάρη στη νέα φουρνιά (Κέιν, Βάρντι, Στάριτζ, Ράσφορντ, Αλι, Λαλάνα), την εμπειρία των Ρούνει, Χάρτ, Γουόκερ, αλλά με έναν τεχνικό (Ρόι Χότσον) να αμφισβητείται ακόμα, η Αγγλία δείχνει φέτος να έχει περισσότερο απο ποτέ τα φόντα να πρωταγωνιστήσει.

Στη Ρωσία τα πράγματα δείχνουν δύσκολα, αφού η επεισοδιακή φυγή του Φάμπιο Καπέλο δεν άλλαξε και πολύ τη μέτρια εικόνα, όπως ευελπιστούσαν οι Ρώσοι. Ο νέος τεχνικός Λεονίτ Σλούσκι αποφάσισε να στηριχθεί στις παλιές καραβάνες (Ακινφέεφ, Ιγνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι κ.ά.) προκειμένου να βγάλουν... τα κάστανα από τη φωτιά.

Στον άλλο αγώνα η Ουαλία, με τον Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ Μαδρίτης να αποτελεί το ...βαρύ όπλο της ομάδας, αλλά και πλειάδα παικτών με εμπειρία στην Πρέμιερ Λιγκ, θα κοντραριστεί με την πάντα υπολογίσιμη και εμφανώς αμυντικογενή (με βάση την εικόνα της μέχρι τώρα) Σλοβακία.

Για τον Α` όμιλο, μετά τη χτεσινή αναμέτρηση της οικοδέσποινας Γαλλίας με τη Ρουμανία, που άνοιξε την αυλαία της φετινής διοργάνωσης, ακολουθεί η αναμέτρηση της Ελβετίας με την Αλβανία. Η φιλόδοξη φέτος Ελβετία, που στοχεύει να κάνει την υπέρβαση και να περάσει τον όμιλο (δεν το έχει καταφέρει ποτέ), διαθέτει ένα σύνολο όπου το ταλέντο περισσεύει (Τσάκαμ Φράι, Μπεχράμι, Σακίρι, Σεφέροβιτς, Μεχμέτι, Μπίρκι). Η Αλβανία στην πρώτη της παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση στηρίζεται σε ενα μαχητικό σύνολο, με έμφαση στην άμυνα από τον Ιταλό τεχνικό της Ντε Μπιάτζι και νεαρούς παίκτες, κάποιοι εκ των οποίων αγωνίζονται σε σπουδαίους συλλόγους, όπως οι Μπερίσα (Λάτσιο), Χισάι (Νάπολι), Τσάνα (Ναντ), Κάτσε (ΠΑΟΚ).



Associated Press

Να αποδείξουν ότι φέτος έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα καλούνται οι παίκτες της Αγγλίας