ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών
Πέμπτη 16 Ιούνη 2016

Eurokinissi

Αύριο, Παρασκευή, θα αναρτηθούν στα σχολεία σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ. Στις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ. Στις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα αναρτηθούν στην παραπάνω ιστοσελίδα του υπουργείου.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να το υποβάλουν, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το ΜΔ και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις («Προσωρινή Αποθήκευση»). Οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ») έως και την Παρασκευή 8 Ιούλη. Κάθε υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Σήμερα Πέμπτη, ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) που ολοκληρώνονται στις 27 Ιούνη.