Κινητοποίηση χτες για την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή
Παρασκευή 1 Ιούλη 2016

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως και Νίκης) οργάνωσε χτες το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, με τη συμμετοχή του ΣΕΜΙΣΕΑ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Με συνθήματα όπως «Κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία, πάνε στον Καιάδα την αναπηρία», οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία τους ότι ενώ εδώ και μέρες έχουν ενημερώσει για την κινητοποίηση, το υπουργείο τούς κλείνει επιδεικτικά την πόρτα. Τελικά ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα τους δεχτεί την Τετάρτη.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ, Συλλόγων Γυναικών - μελών της ΟΓΕ, Επιτροπών Ειρήνης από διάφορους δήμους της Αττικής. Επίσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κεραυνός», ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΑΤ, καθώς και μια σειρά άλλα σωματεία και φορείς. Την αλληλεγγύη της ΠΣΟ μετέφερε ο γγ της Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος.

Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα στα πανό του ΣΕΜΙΣΕΑ και της Γραμματείας Χρονίως Πασχόντων της ΣΕΑΑΝ: «Εκπαιδευτήκαμε για να δουλέψουμε υπηρετώντας κοινωνικές ανάγκες, όχι για να "κονομάμε" με τον πόνο των άλλων» έγραφε το πρώτο και το άλλο «Δωρεάν φάρμακα - εξετάσεις - θεραπείες ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας».

Ανάμεσα σε άλλα, τα αιτήματα της χτεσινής κινητοποίησης ήταν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ιδρύματα Πρόνοιας και στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Μαζικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων. Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων για όσο κρατάει η ανεργία. Να μην πληρώνει με οποιοδήποτε τρόπο κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας ανεξαρτήτου αναπηρίας για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα, να καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.