Η Καμεράτα παρουσιάζει το «West Side Story»
Σάββατο 9 Ιούλη 2016

Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει στις 16, 17 και 18 Ιούλη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», το μιούζικαλ «West Side Story».

Το διάσημο μιούζικαλ βασίζεται στην ερωτική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ και μεταφέρει τη δράση στο σήμερα, με την αξέχαστη μουσική του Λέοναρντ Μπερνστάιν. Το «West Side Story» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1957 στο Μπρόντγουεϊ με τεράστια επιτυχία, ενώ έγινε διάσημο ανά τον κόσμο με την ομώνυμη ταινία των 10 Οσκαρ, του 1961.

Με φωνητικές απαιτήσεις που πλησιάζουν στην όπερα, αλλά και με μοναδικής ομορφιάς χορευτικά μέρη, το «West Side Story» θα παρουσιαστεί σε συν-σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου με τον πολυβραβευμένο Αμερικανό σπεσιαλίστα του είδους John Todd. Τα σκηνικά της παράστασης έχει αναλάβει ο Πάρις Μέξης, τα κοστούμια η Γιωργίνα Γερμανού και τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος. Η διδασκαλία της πρόζας είναι του Παντελή Δεντάκη, ενώ η μετάφραση του Γιώργου Πέτρου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Μαρίνα Σάττι (Μαρία), ο Γιάννης Καλύβας (Τόνυ), ο Ιάσονας Μανδηλάς (Ριφ) και η Ελένη Σταμίδου (Ανίτα), μαζί με ένα 30μελές θίασο που αποτελείται από διακεκριμένους τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς.

Η Καμεράτα, σε 35μελή συμφωνική σύνθεση, θα παρουσιάσει την υπέροχη αυθεντική ενορχήστρωση του έργου, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε το 1957, με τις τελευταίες βελτιώσεις του ίδιου του Μπερνστάιν.