Σύσκεψη αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας
Τρίτη 12 Ιούλη 2016

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Σύσκεψη με τη συμμετοχή πολλών αγροτοκτηνοτρόφων και εκπροσώπων αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη, στην Αμφιλοχία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Ο άξονας γύρω από τον οποίο κινήθηκε η συζήτηση αφορούσε τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, καθώς και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις πολιτικές που ξεκληρίζουν φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Αποφασίστηκε να οργανωθεί συλλαλητήριο στις 28 Ιούλη, στον κόμβο Κουβαρά.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουμε απέναντί μας, αντιπάλους και εχθρούς μας, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που με την εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία απομυζούν το μόχθο μας, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια και το κράτος με τους βαρείς φόρους που ρουφούν το αίμα μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν και στηρίζουν μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους συλλόγους τους και παράλληλα να ορθώσουν κοινό αγωνιστικό μέτωπο, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ανάμεσα σε άλλα η Ομοσπονδία απαιτεί: Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων χωρίς χαράτσια στους κτηνοτρόφους. Να στελεχωθούν τα δασαρχεία και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Να δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται, οι επιστροφές φόρου καυσίμων, οι εξισωτικές αποζημιώσεις κ.τ.λ.