ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Από σήμερα το διήμερο εκδηλώσεων μαθητικής δημιουργίας
Τετάρτη 13 Ιούλη 2016

Από προηγούμενο διήμερο εκδηλώσεων της Ενωσης Γονέων Ηρακλείου
Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη γίνεται το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ενωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, με σύνθημα «Μαθητές - Γονείς εν δράσει»...

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πάρκο Γεωργιάδη, από τις 6 μ.μ., και σήμερα το θέμα τους είναι «Σχολικά βιβλία - τι μαθαίνουν τα παιδιά μας;». Σ' αυτό το πλαίσιο θα γίνουν παρουσιάσεις σχολικών βιβλίων του Δημοτικού από τη δασκάλα Καλλιόπη Μαθιουδάκη, βιβλίων Γλώσσας και Ιστορίας από τη φιλόλογο - ιστορικό Μαρία Πανταζή, και βιβλίων Βιολογίας από το βιολόγο Μιχάλη Κασσαπάκη. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα αφήγηση - δραματοποίηση του παραμυθιού «Το κουβαράκι που ήθελε να αγαπάει» από τη συγγραφέα - εκπαιδευτικό Βάνα Μυρωνάκη, μαθητικό κρητικό μουσικό συγκρότημα, θεατρική παράσταση «Το λαχείο» του Α. Τσέχοφ (σε διασκευή Β. Αναστασιάδη) από την ομάδα του 5ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, θεατρική παράσταση «Το κουτί της λήθης» του Stephen Bean σε διασκευή της θεατρικής ομάδας Pentium του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου και μαθητικό μουσικό συγκρότημα «11 και κάτι» από το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου.

Στις αυριανές εκδηλώσεις, το θέμα είναι «Το "νέο σχολείο" και η προοπτική των αποφοίτων του. Πώς προετοιμάζονται τα παιδιά μας για την επαγγελματική τους ζωή» και σχετική ομιλία θα κάνει η πρόεδρος της Ενωσης, Κατερίνα Μουράκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα εικαστικές δημιουργίες με τα παιδιά από την εικαστικό Τόνια Γκλεζάκου, μαθητικό μουσικό συγκρότημα του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου, τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή», σκετς «Μάθημα ιστορίας» του Νίκου Πατεράκη, αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Δημήτρη Γληνού, βίντεο με δράσεις σχολείων και μαθητικά κρητικά μουσικά συγκροτήματα.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν παιδότοπος, χώροι για γκράφιτι, σκάκι, πινγκ - πονγκ, στέκια φορέων και αναψυκτήριο.