ΙΤΑΛΙΑ
Σύγκρουση τρένων με δεκάδες νεκρούς
Τετάρτη 13 Ιούλη 2016

AP

Το σημείο της χτεσινής φονικής μετωπικής σύγκρουσης τρένων στην Ιταλία
ΡΩΜΗ.--

Τουλάχιστον 23 νεκροί και 50 τραυματίες ήταν ο απολογισμός, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στην επαρχία Απούλια, στην κεντρική Ιταλία.

Τα ερωτήματα για τις αιτίες τόσων θανάτων είναι πάρα πολλά, με δεδομένο ότι έγινε μετωπική σύγκρουση σε μονή σιδηροδρομική γραμμή δύο αμαξοστοιχιών που κινούνταν μεταξύ των πόλεων Αντρια - Κοράτο.

Ο απολογισμός αναμενόταν να αυξηθεί. Τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. Ο υπουργός Μεταφορών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, μίλησε για «τραγωδία τεραστίων διαστάσεων». Τα πλάνα από το σημείο του δυστυχήματος μαρτυρούσαν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, μεγαλώνοντας την οργή των οικογενειών των θυμάτων.

Οι αμαξοστοιχίες εκτελούσαν το δρομολόγιο Μπάρι - Μπαρλέτα που διαχειρίζεται η ιδιωτική εταιρεία «Ferrotramviaria», εκπρόσωπος της οποίας βγήκε και δήλωσε το ...αυτονόητο, ότι «το ένα από τα δύο τρένα δεν έπρεπε να είναι στη γραμμή». Δεν εξήγησε όμως την αιτία, που είναι αντικείμενο διερεύνησης.