ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ
«Δεν κάνουμε πίσω»

Φουντώνει ο απεργιακός αγώνας των συμβασιούχων, 48ωρη απεργία των μονίμων, σε κατάληψη τα κεντρικά γραφεία του ΤΕΟ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001

Οι εργαζόμενοι στα γραφεία του ΤΕΟ
Στη μετωπική σύγκρουση περνούν οι εργαζόμενοι των διοδίων, συμβασιούχοι και μόνιμοι, με τη διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρίας του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). Χτες οι συμβασιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου, συνέχισαν για δεύτερη μέρα την κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΤΕΟ στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες απεργίες τους ενώ ορισμένοι από αυτούς «έκλεισαν» χτες 11 μέρες απεργία πείνας. Από αύριο στον αγώνα εντάσσονται και οι μόνιμοι με 48ωρη απεργία ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, αλλά και για να προστατεύσουν τα δικά τους εργασιακά δικαιώματα. Από την πλευρά της η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρίας επιχειρεί να χτυπήσει τον απεργιακό αγώνα των συμβασιούχων με τη... βοήθεια της Δικαιοσύνης, σέρνοντας σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Ομοσπονδία και αξιώνοντας να «βγει» η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι η εργοδοσία ετοιμάζει και απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Από χτες στο χώρο της κατάληψης βρίσκονται και οι απεργοί πείνας, οι οποίοι παρουσιάζουν έντονα σημάδια εξάντλησης και ήδη άρχισε να τους δίνεται ιατρική φροντίδα. Ενας από τους απεργούς πείνας ο Η. Γεωργίτης με δήλωσή του στο «Ρ» σημείωσε ότι: «Δε μας έχει καλύψει πουθενά η κυβέρνηση, μόνο στα λόγια. Αφού καθημερινά, με τις πιέσεις που δέχεται από τον αγώνα μας, ακούμε και καινούρια σχέδια. Αυτό λέγεται κοροϊδία. Από τη μία είναι μαζί μας κι από την άλλη η ΑΕ προκηρύσσει διαγωνισμό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την πρόσληψη 140 ατόμων για να σπάσει την απεργία. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

Χαρακτηριστικό της κοροϊδίας που δέχονται οι απεργοί είναι και η χτεσινή «συζήτησή» τους με τον πρόεδρο του ΤΕΟ Θ. Στρίμπερη που από τη μία διατείνεται ότι είναι μαζί τους και θα τακτοποιηθεί το θέμα κι από την άλλη τους εκβιάζει ότι αν δε σταματήσουν θα φέρει τα ΜΑΤ!