ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας

Η μαζική συμμετοχή δεκάδων ομάδων από τις γειτονιές της Αττικής στα τουρνουά μπάσκετ έστεψαν με επιτυχία την πρωτοβουλία της ΚΝΕ

Τετάρτη 20 Ιούλη 2016

Από το τουρνουά στη Νέα Ιωνία
Με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ το αθλητικό camp της ΚΝΕ, που ξεκίνησε το ταξίδι του από τις 15 Ιούνη, με το καθιερωμένο πλέον τουρνουά μπάσκετ 3on3 στις γειτονιές της Αττικής, μεταδίδοντας παντού το μήνυμα ότι «Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας».

Μέσα από το αθλητικό camp, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ, η ΚΝΕ θέλει να συμβάλει ώστε να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά. Γι' αυτό η ΚΝΕ τονίζει: «Μη μένεις στην εξέδρα θεατής, αγωνίσου!». Η συμμετοχή στο τουρνουά ήταν δωρεάν, ενώ ήδη έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του αθλητικού camp που θα ολοκληρωθεί στις κεντρικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση, στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη.

Στη Νέα Ιωνία

Την Παρασκευή 15 Ιούλη έγινε το τουρνουά μπάσκετ στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή ομάδων από Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Χολαργό και άλλες συνοικίες των βορείων προαστίων της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και της γνωριμίας με τις ομάδες, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, που σπρώχνει μακριά από την άθληση τους νέους των λαϊκών οικογενειών, το ντόπινγκ, αλλά και για το δικαίωμα στην άθληση, για το οποίο πρέπει να παλέψει σήμερα η νεολαία, διεκδικώντας σύγχρονες δημόσιες δωρεάν εγκαταστάσεις άθλησης με εξειδικευμένο προσωπικό, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Στιγμιότυπο από το τουρνουά μπάσκετ στη Νίκαια
Η διάθεση των αθλητών, η προσπάθεια για τη νίκη, ανέδειξαν πως το σύνθημα που επιλέχθηκε για το φετινό τουρνουά, «Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας», είναι η πραγματική απάντηση στα εμπόδια που βλέπει μπροστά του κάθε νέος που έχει διάθεση να αθληθεί και που τελικά καταλήγει εκτός από κάθε οργανωμένη ομαδική ή ατομική αθλητική δραστηριότητα. Νικήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε ομάδα μαθητών από το Χολαργό, που μάλιστα κατάφερε να ολοκληρώσει το τουρνουά χωρίς καμία ήττα.

Στα Σεπόλια

Με πολύ μουσική και μέσα σε ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το τουρνουά μπάσκετ των ΚΝίτικων Οργανώσεων των Σεπολίων και του Κολωνού. Το τουρνουά έλαβε χώρα στο γήπεδο του Τρίτωνα, με τη συμμετοχή 10 ομάδων Γυμνασίου και Λυκείου. Οι δύο νικήτριες ομάδες, μία Γυμνασίου και μία Λυκείου, αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έδωσαν στο τέλος του τουρνουά ραντεβού για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση, όπου και θα γίνει η βράβευση των τελικών νικητών.

Στον Πειραιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το τουρνουά που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά στο γήπεδο μπάσκετ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του «Πλάτωνα» στη Νίκαια. Δεκάδες μαθητές και νέοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Οργανώσεων της ΚΝΕ και πήραν μέρος με ενθουσιασμό σ' αυτή την αθλητική δραστηριότητα. Η βράβευση της νικήτριας ομάδας έγινε την περασμένη Κυριακή μέσα σε πολύ καλό κλίμα.

Ανάλογες αθλητικές δραστηριότητες του camp πραγματοποιήθηκαν στο Μενίδι, ενώ η αυλαία του τουρνουά έπεσε αργά χτες το βράδυ στο Αθλητικό Κέντρο Γκράβας, όπου συμμετείχαν οι ομάδες από το Γαλάτσι, τα Πατήσια και την Κυψέλη.